Hírek


Bölcsődék tervezési előírásai

Az MSZ 24203-7:2023 Nevelési és oktatási épületek tervezési előírásai. 7. rész: Bölcsődék szabvány célja a bölcsődei rendeltetésű épület és – vegyes rendeltetésű épületben elhelyezett – önálló bölcsődei rendeltetési egység (pl. óvodával azonos épületben elhelyezett bölcsőde) tervezési és létesítési előírásai, valamint a tervezési program kidolgozása, az építészeti-műszaki dokumentáció elkészítése és a tervellenőrzés szempontjainak a meghatározása. A szabvány nem vonatkozik a családi bölcsődére, valamint a bölcsődés korú gyermekek számára napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító egyéb szolgáltatásra.


A hegesztési eljárások elnevezése és azonosító száma

Az MSZ EN ISO 4063:2023 Hegesztés, forrasztás és termikus vágás. A hegesztési eljárások megnevezése és azonosító számuk (ISO 4063:2023) szabvány elősegíti a műszaki dokumentációban (WPQR, WPS, műszaki rajzok és előírások) a korszerű hegesztési eljárások egyértelmű és rövid megnevezését. Az új kiadású szabványban a legnagyobb változás a műanyagok hegesztési és termikus kötési eljárásai elnevezéseinek és azonosító számainak beépítése.


Zuhanyfülkék

Az MSZ EN 14428:2015+A1:2019 Zuhanyfülkék. Működési követelmények és vizsgálati módszerek szabvány a háztartási felhasználású zuhanyfülkék jellemzőit határozza meg. Tartalmazza a jellemzők (tisztíthatóság, ütésállóság, tartósság, veszélyes anyagok) vizsgálatának és a vizsgálatok kiértékelésének módját, továbbá a termék megjelölésének rendszerét.


A Pannon-Biomassza Kft. – a Veolia Magyarország cégcsoport tagja – antikorrupciós irányítási rendszerének sikeres tanúsítása

A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2021 júniusában – Magyarországon az elsők között – tanúsíttatta antikorrupciós irányítási rendszerét az MSZ ISO 37001:2019 szabvány szerint. A cégcsoport tagja, a Pannon-Biomassza Kft. 2023-ban vezette be az antikorrupciós irányítási rendszert a pécsi, a szakolyi, az ajkai és a dorogi telephelyén. Az itt végzett auditeljárások eredményeként a Magyar Szabványügyi Testület 2023 októberében kiadta a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítványt. A tanúsított alkalmazási területek: biomassza tüzelőanyag beszerzése, feldolgozása, tárolása, raktározása, kereskedelme.


ARANYOKLEVÉL – a Fétis Kereskedelmi Kft. minőségirányítási rendszere működtetésének elismerése

Az MSZT azoknak a szervezeteknek adományoz ARANYOKLEVELET, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül fenntartják a Magyar Szabványügyi Testületnél. A Fétis Kereskedelmi Kft. MSZ EN ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszerét első alkalommal 2000-ben tanúsította a Magyar Szabványügyi Testület. A minőségirányítási rendszer tanúsított alkalmazási területe: ipari minőségű kisgép- és szerszámkereskedelem, kisgépszerviz és automatizált gyártásellátó szolgáltatás.


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok