Hírek


Mikrobiológia, mérési bizonytalanságok becslése

Az MSZ EN ISO 19036:2020 Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A mérési bizonytalanság becslése kvantitatív meghatározásokhoz (ISO 19036:2019) szabvány követelményeket határoz meg és útmutatást ad az élelmiszerlánc mikrobiológiájának kvantitatív eredményeihez kapcsolódó mérési bizonytalanság becsléséhez és kifejezéséhez. A következő kvantitatív elemzésekre alkalmazható: az emberi fogyasztásra vagy állatok takarmányozására szánt termékekre; a környezeti mintákra az élelmiszer-előállítás és élelmiszer-kezelés területén; az elsődleges termelési szakaszból származó mintákra.


A fogyasztói „kedveltség” érzékszervi vizsgálata

Az MSZ EN ISO 11136:2024 EV Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Általános útmutató a kedveltségi vizsgálatok levezetésére ellenőrzött területen, fogyasztókkal (ISO 11136:2014 + Amd 1:2020) EGYESÍTETT VÁLTOZAT szabvány olyan módszereket ír le, amelyek alkalmasak annak vizsgálatára, hogy a fogyasztók milyen mértékben kedvelik a termékeket. A vizsgálatok/módszerek a fogyasztók válaszainak papíron, billentyűzettel vagy érintőképernyőn adott összegyűjtésén alapulnak és lehetőséget adnak annak megállapítására, hogy van-e érzékelhető különbség a kedveltség mértékében.ARANYOKLEVÉL – a RAPPAI CSAVAR Kft. minőségirányítási rendszere működtetésének elismerése

Az MSZT azoknak a szervezeteknek adományoz ARANYOKLEVELET, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül fenntartják a Magyar Szabványügyi Testületnél. A RAPPAI CSAVAR Kft. MSZ EN ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszerét első alkalommal 1999-ben tanúsította a Magyar Szabványügyi Testület. A minőségirányítási rendszer tanúsított alkalmazási területe: kötőelemek és rögzítéstechnikai anyagok, szerelési kiegészítők, kéziszerszámok és kisgépek kis- és nagykereskedelme.


Játszótéri eszközök biztonságosságának ellenőrzése

Az MSZT hatóságilag kijelölt, a gyártóktól és az üzemeltetőktől független szervezetként 2023 decemberében 336 db, közterületeken, óvodákban és iskolákban lévő játszótéri eszköz állapotát és biztonságosságát vizsgálta meg a 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet, valamint a rendelethez kapcsolódó MSZ EN 1176 szabványsorozat követelményei alapján.


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok