HírekÖnjáró ipari targoncák kiegészítő biztonsági követelményei

A magyar nyelven megjelent MSZ EN 16307-1:2020 Ipari targoncák. Biztonsági követelmények és igazolásuk. 1. rész: Önjáró targoncák kiegészítő követelményei, kivéve a vezető nélküli, a változtatható gémkinyúlású és a teherszállító targoncákat szabvány tárgya a zajkibocsátás, a rezgések, a láthatóság, az elektromágneses sugárzás okozta veszélyek, veszélyhelyzetek, illetve veszélyes események. Kiegészítő követelményeket tartalmaz a haladási sebességre, a fékekre, a haladás és a fékezés kezelőszerveire, az emelőláncokra, az emelőoszlop billentésére és a villakocsi reteszelésére, a vezetőülésre, a targoncavezető-visszatartó biztonsági rendszerre, a zúzás, a nyírás és a befogás/beszorulás elleni védelemre, a használati utasításra és jelölésekre.


Kőanyaghalmazok vizsgálószitái

A számtalan szabvány rendelkező hivatkozásai között szereplő, magyar nyelven megjelent MSZ EN 933-2:2020 Kőanyaghalmazok geometriai tulajdonságainak vizsgálata. 2. rész: A szemmegoszlás meghatározása. Vizsgálósziták, a szitanyílások névleges mérete szabvány táblázatban foglalja össze a kőanyaghalmazok szemnagyságának meghatározásához használt vizsgálósziták névleges nyílásméreteit.


LOXON-csoport-tagvállalatok – az MSZT két új ügyfele – integrált irányítási rendszerének sikeres tanúsítása

A szoftvertermékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó LOXON-csoport a meglévő és működő MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány szerinti információbiztonsági (IBIR) és az MSZ EN ISO 22301:2020 szabvány szerinti üzletmenet-folytonossági irányítási rendszereikkel integrálták az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerüket (MIR). Az MSZT Tanúsítási Titkársága integrált (MIR-IBIR-ÜMFIR) irányítási rendszerének okirat-megújító és tanúsítási auditja – a romániai (Loxon Solutions SRL) és az Egyesült Arab Emirátusokban (Loxon Solutions FZ LLC) található szervezetekre is kiterjesztve – a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítványok kiadásával zárult.


A Kartonbox Magyarország Papírfeldolgozó Kft. – az MSZT új ügyfele – sikeres MSZ EN ISO 9001 szerinti tanúsítása

A hullámkarton termékek értékesítésével és gyártásával foglalkozó Kartonbox Magyarország Papírfeldolgozó Kft. által működtetett, az MSZT által az MSZ EN ISO 9001 szerint auditált minőségirányítási rendszerének alkalmazási területe: papír csomagolóeszköz gyártása. A tanúsítási eljárás eredményeként a Kartonbox Magyarország Papírfeldolgozó Kft. az MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítványt is megkapta.


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok