HírekBetonvizsgálat Schmidt-kalapáccsal

Az MSZ EN 12504-2:2021 A beton vizsgálata szerkezetekben. 2. rész: Roncsolásmentes vizsgálat. A visszapattanási érték meghatározása szabvány a megszilárdult betonfelület, valamint a felszínhez közeli réteg visszapattanási értékének és ezzel a beton állapotának, továbbá becsült nyomószilárdságának rugós acélkalapáccsal (Schmidt-kalapács) való vizsgálatát írja le. A módszerrel elkülöníthetők a gyenge minőségű, illetve a leromlott állapotú mezők vagy területek.


Közösségi mosdósorok jellemzői és vizsgálata

Az MSZ EN 14296:2015+A1:2019 Egészségügyi berendezések. Közösségi mosdósorok szabvány meghatározza a közösségi mosdósorok tisztíthatósága, terhelési ellenállása és tartóssága jellemzőit és vizsgálatuk módját. Tartalmazza a termék jellemzőire vonatkozó fontos előírást, mely szerint a gyártónak a termékhez szerelési, használati és karbantartási utasításokat kell mellékelnie. Ezenfelül megadja a termékek megjelölésének módját, továbbá leírja az üzemi gyártásellenőrzés és a termékértékelés módját is.


A NÉMOTRANS Kft. – az MSZT új ügyfele – minőségirányítási rendszerének sikeres tanúsítása

A NÉMOTRANS Szállítmányozási és Fuvarozási Kft. a tevékenységét az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerben végzi. Az MSZT ezt – a sikeres auditot követően – nemzeti (MSZT-) és nemzetközi (IQNET-) tanúsítványok kiadásával ismerte el. Az irányítási rendszer alkalmazási területe: nemzetközi és belföldi közúti árufuvarozás, szállítmányozás.


Tanúsításról közérthetően – 7. rész: alkalmazási terület

Az alkalmazási terület meghatározása az irányítási rendszerek kiépítésének és tanúsításának a kezdő lépése, alapköve. A szervezet tevékenységének, működésének rövid összefoglaló leírása, a tanúsítással lefedett, megfelelőségértékelési tárgykörök vagy jellemzők.


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok