Hírek


Vízicsúszdák

Az MSZ EN 1069-1:2017+A1:2019 Vízicsúszdák. 1. rész: Biztonsági követelmények és vizsgálati módszerek és az MSZ EN 1069-2:2017 Vízicsúszdák. 2. rész: Utasítások szabványok a közhasználatú fürdőbe telepített vízicsúszdára ír elő általános és speciális követelményeket. Az 1. rész a biztonsági követelményeket, valamint a tervezés, számítás és vizsgálat műszaki szabályait, a 2. rész a vízicsúszdák használati, üzemeltetési és karbantartási utasításait, valamint dokumentációját és üzembe helyezésének módját tartalmazza.


Égéstermék-elvezető berendezések beton idomdarabjai

Az MSZ EN 1858:2008+A1:2011 Égéstermék-elvezető berendezések. Építőelemek. Beton idomdarabok szabvány az égéstermék-elvezető berendezésekben használt, a 3. fejezetben meghatározott előregyártott beton idomdarabok anyagait, méret- és teljesítménykövetelményeit írja elő, beleértve a vizsgálati módszereket is. Az idomdarabok lehetnek egy- vagy többhéjú kialakításúak.


Teher- és személyszállító targoncák biztonsági követelményei

Az MSZ EN ISO 3691-6:2022 Ipari targoncák. Biztonsági követelmények és igazolásuk. 6. rész: Teher- és személyszállító targoncák (ISO 3691-6:2021) szabvány az önjáró, nem teheremelő szállítótargoncák és/vagy a három- vagy többkerekű személyszállító targoncák biztonsági követelményeit, valamint ezek megléte igazolásának módját tartalmazza. Az ebben a szabványban megadott követelményeken túli kiegészítő követelményeket az MSZ EN 16307-6:2014 és az ISO/TS 3691-8:2019 tartalmazzák.


A Kartonbox Magyarország Papírfeldolgozó Kft. két telephelyére kiterjedő sikeres MSZ EN ISO 9001 szerinti tanúsítás

A Kartonbox Magyarország Papírfeldolgozó Kft. MSZ EN ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszerének sikeres felügyeleti auditja a százhalombattai telephelyre, valamint új helyszínként a bácsalmási telephelyre is kiterjedt. Ennek eredményeként az MSZT ezzel a telephellyel kibővítve adta ki a nemzeti (MSZT-) és a nemzetközi (IQNET-) tanúsítványt. A Kartonbox Kft. minőségirányítási rendszerének tanúsított alkalmazási területe: papír csomagolóeszköz gyártása.


Búcsú Dukai Pál vezető auditortól (1940–2023)

Dukai Pál 1998 és 2015 között (visszavonulásáig) volt az MSZT auditora, 1999-től vezető auditora. Kiemelkedő szakmai tudása és emberi tulajdonságai jelentősen hozzájárultak az MSZT tanúsítási tevékenysége elismertségéhez. Tudása átadásában mutatott önzetlensége nagyban hozzájárult auditorkollegái felkészítéséhez, az auditori munka szakmai színvonalának megőrzéséhez, illetve emeléséhez. 2012-ben ezt az MSZT érdemérem adományozásával ismerte el. Emlékét és szakmai hagyatékát megőrizzük, munkásságát továbbvisszük.


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok