Hírek


Talaj, kezelt biohulladék és iszap pH-értékének meghatározása

A talaj pH-jának meghatározására a növények optimális növekedése, az iszap és a szennyvíz esetében pedig az optimális ülepedési sebesség szempontjából van szükség. Az MSZ EN ISO 10390:2022 Talaj, kezelt biohulladék és iszap. A pH meghatározása (ISO 10390:2021) szabvány szerinti módszer minden típusú légszáraz talajmintára és kezelt biohulladék-mintára, valamint folyékony iszapra is alkalmazható.


Pezsgőfürdők műszaki követelményei és vizsgálata

Az MSZ EN 12764:2015+A1:2019 Egészségügyi berendezések. Pezsgőfürdők előírásai szabvány szerinti pezsgőfürdő teljesen összeszerelt egység, amely fürdőkádból, víz- és/vagy levegőkeverő berendezésből és a kapcsolódó elektromos rendszerből (egyfázisú készülékek esetében legfeljebb 250 V, más készülékek esetében 480 V) áll. A szabvány a beltéri, háztartási felhasználású, személyes higiéniai célú, minden használat után kiürítendő pezsgőfürdők jellemzőit tartalmazza.


Környezetállósági vizsgálat tartós nedves meleg esetében

Az MSZ EN 60068-2-78:2013 Környezetállósági vizsgálatok. 2-78. rész: Vizsgálatok. Cab vizsgálat: Tartós nedves meleg (IEC 60068-2-78:2012) szabvány szerinti vizsgálati módszerrel meghatározható, hogy az alkatrészek vagy berendezések mennyire képesek elviselni a folyamatos és meleg légnedvesség hatását a szállítás, a tárolás és a használat során.


A Delta Technologies Nyrt. és Delta Systems Kft. – az MSZT új ügyfelei – antikorrupciós irányítási rendszerének sikeres tanúsítása

A Magyar Szabványügyi Testület a Delta Technologies Nyrt. és Delta Systems Kft. cégcsoport MSZ ISO 37001 Antikorrupciós irányítási rendszerek. Követelmények alkalmazási útmutatóval szabvány szerinti antikorrupciós irányítási rendszere szabványnak való megfelelőségéről nemzeti (MSZT-) és nemzetközi (IQNET-) tanúsítványt bocsátott ki. A tanúsítványok szerinti alkalmazási terület: informatikai/irodatechnikai termékek (hardver/szoftver) értékesítése és szervizelése; IT-rendszerek üzemeltetése és támogató szolgáltatások (tanácsadás, konszolidáció, projektmenedzsment, fejlesztés); Smart megoldások; hálózati megoldások; rendszer-integráció; szoftverfejlesztés; fővállalkozói tevékenység.Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok