Hírek


Környezeti teljesítményértékelés

Az MSZ EN ISO 14031:2021 Környezetközpontú irányítás. Környezeti teljesítményértékelés. Útmutató (ISO 14031:2021) szabvány a környezeti teljesítményértékelés szervezeten belüli kialakításához és alkalmazásához ad útmutatást. A dokumentum minden szervezetre alkalmazható, tekintet nélkül annak jellegére, nagyságára, földrajzi helyzetére és összetettségére. Nagyban segíti a 2023. évi CVIII. törvény által előírt ESG-beszámoló (Environmental – környezeti, Social –társadalmi, Governance – vállalatirányítási) összeállítását.


Közhasználatú fürdők kivitelezése és biztonsága

Az MSZ EN 15288-1:2019 Közhasználatú fürdők. 1. rész: A tervezés és kivitelezés biztonsági követelményei szabvány a fürdőt használók és működtetetők/üzemeltetők biztonságával kapcsolatos legfontosabb tervezői és kivitelezői szempontokat tartalmazza. Ezeket új fürdő létesítésekor és fürdő felújításakor egyaránt figyelembe kell venni.


Csatlakozódugók és csatlakozóaljzatok

Az MSZ IEC 60884-1:2023 Csatlakozódugók és csatlakozóaljzatok háztartási és hasonló célokra. 1. rész: Általános követelmények szabvány az 50 és 440 V névleges feszültséghatárok között, legfeljebb 32 A névleges áram esetében alkalmazható háztartási és hasonló célú, szabadtéri vagy belső téri használatra való, védőérintkezős vagy anélküli váltakozó áramú csatlakozódugókra és rögzített vagy hordozható csatlakozóaljzatokra vonatkozik.


Az Országos Atomenergia Hivatal irányítási rendszere működtetésének elismerése – ARANYOKLEVÉL

Az MSZT azoknak a szervezeteknek adományoz ARANYOKLEVELET, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül fenntartják a Magyar Szabványügyi Testületnél. Az Országos Atomenergia Hivatal MSZ EN ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszere meglétét és működését 2009 óta tanúsítja a Magyar Szabványügyi Testület. A minőségirányítási rendszer tanúsított alkalmazási területe: az atomenergia békés célú, biztonságos és védett alkalmazásának felügyelete.


Levegővel kapcsolatos jogszabályok

A jogszabályi és egyéb követelmények azonosítása, illetve az ezzel kapcsolatos megfelelőség kiértékelése a környezetközpontú irányítási rendszerek fajsúlyos kérdésköre. Az elvárt jogszabályi követelményeknek való megfeleléshez szükséges intézkedések meghatározása érdekében elengedhetetlen a jogszabályok változásának nyomon követése.


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok