Széles sávú vezetett zavartűrési vizsgálat

A Magyar Szabványügyi Testület 2021. augusztus 1-jén tette közzé az MSZ EN 61000-4-31:2017 Elektromágneses összeférhetőség (EMC). 4-31. rész: Vizsgálati és mérési módszerek. Váltakozó áramú hálózati kapuk széles sávú vezetett zavartűrési vizsgálata (IEC 61000-4-31:2016) magyar nyelvű változatát.

Az MSZ EN 61000 szabványsorozat e része a villamos és elektronikus berendezések 150 kHz – 80 MHz közötti frekvenciatartományban szándékoltan és/vagy nem szándékoltan sugárzó széles sávú jelforrásokból származó elektromágneses zavarokkal szembeni vezetett zavartűrési követelményeivel foglalkozik.

E szabvány célja olyan egységes eljárás megteremtése, amely a berendezések és rendszerek meghatározott jelenséggel szembeni zavartűrésének megállapítására alkalmas következetes módszert ír le.

Azok a berendezések, amelyeknek nincs legalább egy váltakozó áramú hálózati kapuja, nem tartoznak e dokumentum alkalmazási területébe. Azok a táplálási kapuk, amelyek nem a váltakozó áramú elosztóhálózathoz való csatlakozásra szolgálnak, nem tekintendők „váltakozó áramú hálózati kapu”-nak, és ezért nem tartoznak e dokumentum alkalmazási területébe.

Ez a szabvány csak egyfázisú, legfeljebb 16 A névleges bemenőáramú berendezésekre vonatkozik. A széles sávú zavarok alkalmazása a többfázisú és/vagy a 16 A-t meghaladó névleges bemenőáramú berendezésekre kidolgozás alatt áll.

Nagy Gábor

2021. augusztus

 

Kapcsolat

Nagy Gábor​

Kapcsolódó bizottságok

IEC/TC 77 Elektromágneses összeférhetőség

MSZT/MB 847 Elektromágneses összeférhetőség (EMC)

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!