Betegorientált személyzet

Új szabvány a szükségletek és az erőforrások összehangolására

 

Az egészségügyi rendszereink és azok kapacitásai soha nem voltak még ennyire részletes tanulmányozás alatt, mint napjainkban. A világ egészségügyi intézményeinek rendkívül nagy szükségük van a megfelelő forrásokra, mint például ágyakra, berendezésekre és személyzetre.

Kimutatások szerint, ahol a betegek igényeinek megfelelő betegorientált személyzet áll rendelkezésre, ott jobb klinikai eredményeket érnek el.

Felismerve e kihívásokat az ISO egy új szabványt dolgozott ki, mely segítséget nyújt az egészségügyi menedzsment számára.

Az ISO 22956 Egészségügyi szervezetek irányítása. A betegorientált személyzet követelményei szabvány célja, hogy a betegek szükségleteivel összhangban segítse az egészségügyi szervezeteket a munkaerő képességeire és az erőforrásokra vonatkozó legmegfelelőbb döntés meghozatalában.

A szabvány számos innovatív személyzeti modellt és módszertant biztosít, ezzel maximalizálva a betegek biztonságát és javítva a költséghatékonyságot. A személyzeti menedzsment összes aspektusát figyelembe veszi, beleértve többek között a munkaerő-tervezést, a belső és külső erőforrások elosztását, az előrejelzéseket, a szabályozási követelményeket és a vészhelyzeti kapacitásokat.

Az ISO 22956 figyelembe veszi az egyedi betegigényeket is, és széles körű területre összpontosít, mint a betegbiztonság-optimalizálás, a kockázatmenedzsment, az ellátás minősége és folyamatossága, a szervezeti kultúra és a vezetőség, valamint a tényalapú döntéshozatal.

A szabványt kidolgozó csoport vezetője, Dr. Veronica Muzquiz Edwards elmondása szerint az ISO 22956 szerinti megközelítés biztosítja az átláthatóságot, mely lehetővé teszi az erőforrások jobb elosztását, a kiégés és a kimerülés lehetőségének csökkentését, valamint a munkával való megelégedettséget és a személyzet kompetenciájának javítását.

Antal Andrea Zsuzsa

2021. július

Kapcsolódó bizottságok

ISO/TC 304 Egészségügyi szervezetek irányítása

MSZT/MCS 211 Orvostechnika

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!