Új ISO-projektbizottság jött létre

Az ISO Műszaki Igazgatótanácsa elfogadta a 37/2021 határozatot, melynek értelmében létrejött az ISO/PC 335 Útmutató szervezetek számára az online szerződési feltételek fogyasztói értelmezhetőségének javítására elnevezésű projektbizottság.

A bizottság tevékenységi területe a következő lesz: útmutatók készítése a termékek, szolgáltatások és digitális tartalmak szolgáltatói számára az online szerződési feltételek világos és egyértelmű megjelenését illetően, hogy a lehető legjobban elősegítsék a vásárlók számára a megértést, és megelőzzék hátrányos helyzetbe kerülésüket.  

A bizottságnak az alábbi országok lettek P-tagjai (aktív résztvevői): Ausztrália, Egyesült Királyság, Finnország, Hollandia, India, Indonézia, Kína, Koreai Köztársaság, Németország, Olaszország, Svédország, Szingapúr. A titkárságot a Brit Szabványügyi Intézet (BSI) látja el.

Amennyiben részt kíván venni a bizottság munkájában, vagy követné a területen a szabványosítási munkát, kérem, jelezze ezt a Magyar Szabványügyi Testület felé a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

 

Zajdon Anna

2021. május

Kapcsolat

Csík Gabriella​

Kapcsolódó bizottságok

ISO/PC 335 Útmutató szervezetek számára az online szerződési feltételek fogyasztói értelmezhetőségének javítására

 

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!