Megújult a Magyar Szabványügyi Testület hivatalos lapja

Az új esztendővel megújult a Szabványügyi Közlöny is. A minden hónap elsején megjelenő Szabványügyi Közlöny tartalma és felépítése követi a már jól megszokott, a szabványosítási közlemények közzétételére vonatkozó módszertant és eleget tesz a nemzeti szabványosításról szóló 1995. évi XXVIII. törvény rendelkezéseinek. A Magyar Szabványügyi Testület a törvény alapján továbbra is meghirdeti a nemzeti szabványok közzétételét (érvénybelépését), visszavonását, helyesbítését, kidolgozásának programba vételét, a nemzeti szabványosító műszaki bizottságok megalakulását/megszűnését, valamint a működésükre vonatkozó egyéb változásokat. Ezenfelül közzéteszi a közgyűlés és a Szabványügyi Tanács határozatait.

 

Az editoriális módosításokon túl, a letisztultabb és közérthetőbb információk közlése érdekében a három fő változás a következő:

  • 2021. január 1-jétől a Nemzeti szabványok közzététele fejezetben a zömében angol nyelvű (címoldalas jóváhagyó közleménnyel bevezetett) nemzeti szabványok közül még inkább kiemeljük az újonnan megjelenő, magyar nyelvű nemzeti szabványokat. Ezeket szürke alapon közöljük. (A korábbi gyakorlattal ellentétben, csak a magyar nyelvű szabványok kapnak szürke hátteret.)
  • A Hirdetmény idegen nyelven bevezetett szabványok magyar nyelvű változatának megjelenéséről fejezet címe Magyar nyelven bevezetett/megjelent szabványok fejezetcímre módosult. Egyúttal az is újdonság, hogy a könnyebb átláthatóság érdekében a Nemzeti szabványok közzététele fejezetben szereplő magyar nyelvű szabványok ebben a fejezetben is helyet kapnak. Így az adott hónapban megjelenő összes magyar nyelvű szabvány egy fejezetben van összegyűjtve.
  • A Szabványügyi Közlöny mostantól a szabványkiadványok nettó árait adja meg, amelyek az áfát nem tartalmazzák. Papírformátum esetén 5%, elektronikus (PDF-) formátum esetén 27% az áfa. (A szabványok hivatalos árai az MSZT honlapján vannak közzétéve. További információ a 06-1-456-6893 telefonszámon, illetve a kiado@mszt.hu e-mail-címen kapható.)

A Szabványügyi Közlöny számai nyomtatott és online formában is megrendelhetők.

 

Petrányi Adrienn

2021. január

Kapcsolat

MSZT Szabványbolt

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!