Megválasztották a CENELEC következő elnökét

Az Európai Elektrotechnikai Szabványügyi Bizottság (CENELEC) soron következő elnöke Wolfgang Niedziella úr lesz, aki 2022–2024 között fogja betölteni az elnöki posztot, addig 2021. január 1-jétől megválasztott elnökként (President-Elect) dolgozik majd a jelenlegi elnök, Dany Sturtewagen úr mellett.

Néhány szó az elnöki posztról

Az elnöki megbízatás kétéves periódusra szól, a választás egy évvel a beiktatás előtt történik, lehetőséget adva a felkészülésre. Az elnöki periódus lejárta után elnökhelyettesként segíti a következő elnök munkáját, biztosítva a zökkenőmentes átmenetet. A jelenlegi elnökhelyettes, Bernhard Thies úr 2017–18 között töltötte be az elnöki posztot.

Wolfgang Niedziella úr több éven át különféle vezetői posztokat töltött be a VDE, a Német Villamos, Elektronikus és Informatikai Technológiák Szövetségében, széles körű tapasztalattal rendelkezik az elektrotechnikai szabványosítás és a megfelelőségértékelés terén mind európai, mind nemzetközi szinten, különös tekintettel a digitalizációra és a kiberbiztonságra.

A mai kihívásokkal és lehetőségekkel teli időkben ez a jelölés biztosítja, hogy az elkövetkező években a CENELEC továbbra is azon dolgozzon, hogy modern, hatékony szabványosítási rendszert biztosítson az európai üzleti élet és az európai társadalom számára.

További információkért kérjük, keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségen:
szabvtit@mszt.hu

Kosák Gábor 
2020. szeptember

Kapcsolat

Kosák Gábor​

Kapcsolódó bizottságok

CENELEC (Európai Elektrotechnikai Szabványügyi Bizottság)

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!