Két kerékre fel!

2020 közepére az egész világon megváltozott a tömegközlekedéshez való hozzáállás. Egyre többen ülnek inkább kerékpárra, ha városon belüli közlekedésről van szó. Nemcsak a tömeg elkerülése miatt vagy munkaeszközként használva azt, hanem hogy végre ne a négy fal között legyenek, és ki tudjanak kapcsolódni egy rövid időre. A környezetvédelem iránt elkötelezett emberek sokszor az autók és a kerékpárok közötti kompromisszumos megoldást választják, a villamos hajtással támogatott kerékpárokat.

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) korszerűsítette az ISO 4210 szabványsorozatot, valamint felismerve az ipar szükségleteit, közzétette az ISO/TS 4210-10:2020 Kerékpárok. A kerékpárok biztonsági követelményei. 10. rész: Villamos hajtással támogatott kerékpárok (EPAC) biztonsági követelményei című szabványt, amely az ISO 4210 szabványsorozat legújabb tagja. A dokumentum meghatározza a tervezésre, jelölésre, összeszerelésre és tesztelésre vonatkozó biztonsági és teljesítménykövetelményeket, valamint foglalkozik a használat közben esetlegesen előforduló veszélyekkel és veszélyes helyzetekkel is.

A Kerékpárok. A kerékpárok biztonsági követelményei szabványsorozat következő részei érhetők el magyar nemzeti szabványként:

Az MSZT várja azoknak a vállalkozásoknak, szervezeteknek a jelentkezését, amelyek érdekeltek az ISO 4210 szabványsorozat alkalmazásában, és támogatni kívánják magyar nyelvű változataik elkészítését.

Kámán Gergely

2020. szeptember

 

Forrás: https://www.iso.org/news/ref2537.html

Kapcsolat

Kámán Gergely

Kapcsolódó bizottságok

MSZT/MCS 304 Közúti járművek, belső égésű motorok

ISO/TC 149 Kerékpárok

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!