A 84. IEC-közgyűlés – csökkentett üzemmódban

A 2020. évi IEC-közgyűlést Svédország fővárosában, Stockholmban tartották volna október 5–9. között. Előtte, szeptember 28-tól kezdődően került volna sor a műszaki bizottságok üléseire.

Nagyon nehéz időket élünk a pandémiát okozó koronavírus miatt, ami a tradicionális munkamódszerek megváltoztatását is kikényszeríti. Ami azonban nem változott, az az IEC tagjai, szakértői és alkalmazottai jóléte, egészsége iránti aggodalom.

Figyelembe véve a Covid–19 gyors globális elterjedését és ennek az egészségügyi vészhelyzetnek a kiszámíthatatlan fejlődését, az IEC Svéd Nemzeti Bizottsága felkereste az IEC elnökét és főtitkárát, és megvitatták az IEC 2020. évi ülésének szervezésével, illetve az ülés elmaradásával kapcsolatos gazdasági kockázatokat. Miután a Svéd Nemzeti Bizottság és az IEC Végrehajtó Bizottság (ExCo) alaposan elemezte a helyzetet és a 2020. évi közgyűlés megszervezésével kapcsolatos pénzügyi terhelést, arra a következtetésre jutottak, hogy a 2020. évi közgyűlés előkészületeinek folytatása indokolatlan pénzügyi terhet jelentene, különösen, ha a szervezés előrehaladott szakaszában kellene törölni az eseményt.

Ezért az IEC Végrehajtó Bizottsága arra a döntésre jutott, hogy 2020 végén az IEC központi irodáiban, Genfben (Svájc) tartják meg a csökkentett (csak a vezetői ülésekre korlátozott) közgyűlést november 9–13. között (a fényképen a központi iroda székháza látható).

 

 

 

Az IEC vezetőségi üléseit a következők szerint tartják meg:

Végrehajtó Bizottság (Executive Committee, EXCO) I. rész:

november 8., szombat

Megfelelőségértékelési Testület (Conformity Assessment Board, CAB):

november 9., hétfő

Szabványosításirányító Testület (Standardization Management Board, SMB):

november 9., hétfő

Tanácsi Testület (Council Board, CB):

november 11., szerda

Tanács (Council):

november 13., péntek
(csak a döntéshozó ülés)

Végrehajtó Bizottság (Executive Committee, EXCO) II. rész:

november 13., péntek
(az biztos, hogy nem babonásak)

 

 

Az eredetileg a 2020-as közgyűlésre tervezett műszaki bizottságok üléseit át kell ütemezni vagy virtuális ülések formájában kell megtartani azokat. A nemzeti bizottságokat arra ösztönzik, hogy fontolják meg ezeknek az üléseknek a megrendezését, felkérve őket, hogy közvetlenül lépjenek kapcsolatba az illetékes műszaki bizottsággal.

 

Kosák Gábor

2020. július

Kapcsolat

Kosák Gábor​

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!