Módosult a vízicsúszdaszabvány

A CEN 2019-ben módosította a vízicsúszdák biztosági követelményeit és vizsgálat módszereit meghatározó EN 1069-1 szabványt, melyet az MSZT november 1-jével, MSZ EN 1069-1:2017+A1:2019 hivatkozási számmal nemzeti szabványként, angol nyelven bevezetett.

A szabvány az összes közhasználatú fürdő vízicsúszdájára vonatkozik. Az általános követelmények mellett meghatározza az egyes vízicsúszdatípusokra vonatkozó speciális követelményeket, melyekkel a lehető leghatékonyabban betarthatók a biztonsági előírások. A követelmények kiterjednek a tervezés, a számítás, valamint a vizsgálat biztonsági és műszaki szabályozására.

Ez az új szabvány az előző kiadáshoz (MSZ EN 1069-1:2017) képest elsősorban a csobbanófelület méreteit módosította az A1. és az A2. táblázatban.

Az angol nyelvű szabvány hivatalos magyar nyelvű változatának támogatásával kapcsolatban, illetve további információkért, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

A szabvány megvásárolható az MSZT Szabványboltban vagy megrendelhető a kiado@mszt.hu e-mail-címen a Megrendelőlap kitöltésével, vagy az MSZT webáruházában.

 

Csík Gabriella

2019. november

Kapcsolat

Csík Gabriella​

Kapcsolódó bizottságok

 

MSZT/MB 212 Játékok, sport-, szabadidő- és szórakoztató eszközök

CEN/TC 136/WG 3 Vízicsúszdák és vízijátékszerek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!