Az MSZT 2019. évi májusi Közgyűlése a szabványosításért végzett tevékenységéért emlékplakettet adományozott Jeney Csaba úrnak, az MSZT Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága leköszönő elnökének  

Jeney Csaba úr személyében az Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) egyik legfontosabb pozícióját betöltő vezető tisztségviselő vonult vissza az aktív tevékenységtől. Jeney Csaba úr az MSZT megalakulása óta (1995) látta el a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöki teendőit. A Bizottság tevékenysége meghatározó a MSZT gazdálkodásának ellenőrzése, pénzügyi stabilitásának fenntartása, jogszerű működése szempontjából.

A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság (PEB), Jeney Csaba úr irányításával közmegelégedésre látta el a nemzeti szabványosításról szóló törvényben előírt feladatait. Ezt igazolja, hogy az MSZT gazdálkodásának számbavételére hivatott Közgyűlés évről évre egyhangúlag fogadta el a Testület mérlegével és eredménykimutatásával kapcsolatos PEB-állásfoglalásokat. A Testületnél lefolytatott különböző külső ellenőrzések is felhasználták, elfogadták és tiszteletben tartották a PEB által lefolytatott vizsgálatok megállapításait és javaslatait.

A PEB működésében meghatározó szerepet játszott Jeney Csaba úr szakmai felkészültsége, áldozatvállalása, hosszú évek alatt felgyülemlett revizori tapasztalata. Folyamatosan elemezte és ellenőrizte – többek között – a Testület pénzügyi egyensúlya és fizetőképessége fenntartásának lehetőségét, valamint a kintlévőségek behajtása érdekében tett intézkedések hatékonyságát. A pénzügyi kérdésekkel kapcsolatos észrevételei és javaslatai minden alkalommal elősegítették az MSZT pénzügyi biztonságának megőrzését.

Jeney Csaba urat megilleti a Magyar Szabványügyi Testület részéről a legnagyobb köszönet és minden elismerés negyedévszázados szakszerű, odaadó, magas színvonalú munkájáért, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság munkájának irányításáért.

Budapest, 2019. május 24.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!