A Release 16 korai előrehaladása

A 3GPP RAN4 munkacsoportja a Release 15 specifikációk befejezéséhez közeledve a stabilitásra és a kompatibilitás biztosítására összpontosít. Mostantól a Release 16-ra fókuszálnak, ahol a RAN4 jelentős előrehaladást ért el az új 5G NR sávok és sávkombinációk terén.

Gyakorlati okokból a RAN4 specifikációk Release 16 változatai csak a 2019. júniusi RAN plenáris ülésen kerülnek megalkotásra. Időközben a befejezett Release 16-os sávra vonatkozó specifikációk a RAN4-ben jóváhagyott módosítási igények összességeként maradnak fenn. Megjegyzendő, hogy a sávspecifikációk mindig függetlenek voltak az egyes mérföldkövek megjelenésétől. Következésképpen, a specifikáció szempontjából a Release 16 NR sávok és kombinációk támogathatók a Release 15 felhasználói berendezései (UE) és a hálózat által.

Felismerték, hogy széles körű iparági érdeklődés áll fenn a korai Release 16 sávspecifikációival kapcsolatban. Az érdeklődés kielégítésére összeállítottak egy dokumentumot, amely összefoglalja az eddigi munkát.

Az RP-190715 tartalmazza az 1. és 2. frekvenciatartományokhoz tartozó új Release 16 sávokat és sávkombinációkat.

Forrás: https://www.3gpp.org/news-events/2025-early-progress-on-rel-16-bands-for-5g

Nagy Gábor
2019. május

Kapcsolat

Nagy Gábor​

Kapcsolódó bizottságok

MSZT/MB 850 Multimédia és távközlés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!