IT-vagyongazdálkodás-irányítási rendszerek (ITVIR) tanúsítása az ISO/IEC 19770-1:2017 szerint

Az informatikai eszközökhöz kapcsolódó információk jellemzően széles körűek, rendkívül összetettek és gyorsan változnak. Ennek érdekében az ilyen információval rendelkező szervezeteknek automatizált információs rendszereket kell használniuk naprakészségük biztosítása érdekében.

A ISO/IEC 19770-1:2017 szabvány az informatikai eszközök kezeléséhez szükséges követelményeket tartalmazza. Az elsődleges megkülönböztető tényező a szoftvereszközök kezelésének szükségessége, azok sajátos jellemzőivel. Bár az ISO 55001:2014 alkalmazható szoftvervagyon kezelésére, ha a szervezetek megfelelően határozzák meg azok alkalmazási körét és a vonatkozó követelményeket, de a szabvány elsősorban a fizikai eszközökre összpontosít, valamint kevés lehetőséget biztosít a szoftvereszközök kezelésére.

Az ISO/IEC 19770-1:2017 szabványon alapuló rendszer támogatja a szervezetet az IT-vagyongazdálkodás-irányítási rendszer (ITVIR) létrehozására, megvalósítására, karbantartására és fejlesztésére vonatkozó követelményeknek való megfelelésben.

Mindezek mellett az irányítási rendszerek azonos szerkezetének köszönhetően jelentősen egyszerűsödött a gazdasági szereplők számára az integrált rendszerek kialakítása és működtetése.

Az IT-vagyongazdálkodás irányítási rendszer olyan egységes iránymutatást jelent, amely a vállalkozás méretétől, tevékenységétől, működésétől függetlenül alkalmazható a gazdasági szektor bármely területén, mind a vállalkozási szférában, mind a közigazgatásban, illetve a kormányzati szervek, nonprofit szervezetek működésében.

A nemzetközi gyakorlatban és egyezmények alapján egy irányítási rendszert akkor tekintenek megfelelőnek és elfogadottnak, ha az adott szabványnak való megfelelőségét független tanúsító szervezet értékeli.

 

Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, s ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul egy testre szabott ajánlatot küldünk.

Kérdéseivel keressen bizalommal bennünket!

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot online!

Kapcsolat

Kéki Zsuzsanna
06-1-456-6929

Biacsi Levente
tel.: 06-1-456-6930

Tanúsítás lépései

Tekintse meg, hogyan dolgozunk!

Általános Szerződési Feltételek