Antikorrupciós irányítási rendszerek (AkIR) tanúsítása az MSZ ISO 37001:2019 szerint

A megvesztegetés vagy korrupció olyan társadalmi jelenség, amely során valaki a rábízott hatalommal előny érdekében visszaél. A számos ágazatban komoly kockázatot jelentő korrupció elleni küzdelemre a szervezetek jelentős időt és energiát fordíthatnak.

A harc helyett az építkezés az új megközelítés, melynek egyik eszköze az MSZ ISO 37001:2019 szerinti antikorrupciós irányítási rendszer (AkIR). Az antikorrupciós irányítási rendszer kezelhető üzleti keretet biztosít cégen belül a megvesztegetés megelőzésére, felderítésére és kezelésére, ezáltal csökkentve a korrupcióval összefüggő vállalati kockázatokat és költségeket. Továbbá átláthatóságot, egyértelműséget biztosít az ellenőrzések bevezetésében és az intézkedések hatékony végrehajtásában.

Az MSZ ISO 37001:2019 szabványon alapuló rendszer támogatja a szervezetet megfelelési politikájának kialakításában, mely hozzájárul a szervezet jogi kötelezettségeinek és integritás iránti elkötelezettségének való megfelelésében. Mindezek mellett, az irányítási rendszerek azonos szerkezetének köszönhetően jelentősen egyszerűsödött a gazdasági szereplők számára az integrált rendszerek kialakítása és működtetése.

Az antikorrupciós irányítási rendszer olyan egységes iránymutatást jelent, amely a vállalkozás méretétől, tevékenységétől, működésétől függetlenül alkalmazható a gazdasági szektor bármely területén, mind a vállalkozási szférában, mind a közigazgatásban, a kormányzati szervek és a nonprofit szervezetek működésében egyaránt.

A nemzetközi gyakorlatban és egyezmények alapján egy vállalati irányítási rendszert akkor tekintenek megfelelőnek és elfogadottnak, ha az adott szabványnak való megfelelőségét független, tanúsító szervezet értékeli.

 

Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, s ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul egy testre szabott ajánlatot küldünk.

Kérdéseivel keressen bizalommal bennünket!

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot online!

Kapcsolat

Kéki Zsuzsanna
06-1-456-6929

Szamosiné Dávid Izabella
06-1-456-6933

Tanúsítás lépései

Tekintse meg, hogyan dolgozunk!

Általános Szerződési Feltételek