Az MSZT új ügyfele – integrált irányítási rendszer tanúsítása területén – a PONT SYSTEMS Informatikai és Tanácsadó Zrt.

A Pont Systems Informatikai és Tanácsadó Zrt. jogelődje 1996-ban jött létre. Egyedi IT-megoldásokat nyújtanak partnereik részére. A szoftverfejlesztés mellett szoftvertesztelést, alkalmazásüzemeltetést és IT-infrastruktúra-tervezést, illetve -építést végeznek, ezenfelül privát és hibrid felhőszolgáltatásokat is nyújtanak.

 

A vevői elégedettség növelése és a folyamatos fejlődés érdekében a szervezet döntött, hogy tevékenységüket az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ ISO/IEC 27001:2023 szabványnak megfelelően kidolgozott és működtetett integrált irányítási rendszer támogatásával végezzék.

 

Az MSZT Tanúsítási Titkársága két szakaszban, jól felkészült auditorokkal végezte el az integrált irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

A MIR alkalmazási területe:

Szolgáltatások – szoftverfejlesztés, szakmai kompetenciák (fejlesztési, tesztelési, üzemeltetői) biztosítása, kiszervezett tevékenységek ellátása – nyújtása és ügyféltámogatása, a kapcsolódó információtechnológia-rendszerek fejlesztése, tesztelése és üzemeltetése.

Az IBIR alkalmazási területe:

Szolgáltatások nyújtása és ügyféltámogatása, a kapcsolódó információtechnológia-rendszerek fejlesztése, tesztelése és üzemeltetése során az ügyfél- és a saját adatok megfelelő védelmének biztosítása, az ügyfél-elégedettség fenntartása a megkövetelt biztonsági és minőségi követelmények folyamatos teljesítésével.

A helyszíni audit során az auditcsoport vezető erősségként az alábbiakat emelte ki: 

  • A Szervezet vezetőségének elkötelezettsége az integrált irányítási rendszer működése iránt.
  • A folyamatok szabályozottsága és dokumentálása.
  • A humán erőforrásokkal kapcsolatos folyamatok szabályozottsága és dokumentálása.
  • A projektek nyomon követése.

 

Az auditcsoport-vezető javaslata alapján 2024 májusában az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítvány kiadására vonatkozólag.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a Pont Systems Informatikai és Tanácsadó Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2024. évi auditjelentések
  2. A cég honlapja: https://www.pontsystems.eu/hu  

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban, kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2024. május

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!