Az akkreditált tanúsítványok globális adatbázisa
IAF CertSearch

Több éve igényként merült fel a vállalkozások és a kormányok részéről – akik nagyobb átláthatóságot kívántak döntéseik meghozatalának támogatására az ellátási láncaikban szereplő tanúsított szervezetek akkreditált státuszára vonatkozó információk rendelkezésre állásáról – egy adatbázis létrehozása.

 

Ennek az elvárásnak a megvalósítására jött létre az IAF CertSearch, melyet a Nemzetközi Akkreditációs Fórum (IAF) és annak tagjai hoztak létre annak érdekében, hogy a világ minden tájáról származó akkreditált tanúsítványok elérhetővé váljanak.

 

Az IAF CertSearch egy olyan globális online adatbázis, amelyben a felhasználók kereshetnek és meggyőződhetnek az akkreditált tanúsítványok meglétéről és állapotáról, amelyet valamely IAF aláíró tag akkreditáló testület által akkreditált, az ISO/IEC 17021-1 alkalmazási területébe tartozó tanúsító testület adott ki.

Az adatbázisba való feltöltés 2024. október 26-tól mind az akkreditálóknak, mind az akkreditált tanúsító szervezeteknek kötelező, melyet az IAF 2023. október 26-án megjelentetett  IAF MD 28 Mandatory Document for the Upload and Maintenance of Data on IAF Database (Adatok IAF-adatbázisba való feltöltésének és karbantartásának kötelező dokumentuma) előíró dokumentumában tett közzé.

 

 

Az adatbázisnak köszönhetően az egységes európai elvekre épülő akkreditálási rendszerekben akkreditált szervezetek tanúsítványainak (akkreditált tanúsítványok) megléte és ezzel piaci értéke megkérdőjelezhetetlenné válik.

 

 

Forrás:

https://www.iafcertsearch.org/about/iaf-certsearch

https://nah.gov.hu/hu/hirek/az-iaf-adatbazis-certsearch-hasznalatanak-kovetelm/

https://iaf.nu/en/home/

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban, kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06-1-4566-928 cert@mszt.hu

2024. május

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!