ARANYOKLEVÉL a Balatonboglári Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ részére

A Balatonboglári Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ részére az intézmény minőségirányítással kapcsolatos elkötelezettsége elismeréseként a Magyar Szabványügyi Testület 2023. január 16-ai dátummal aranyoklevelet adományozott.

Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

Az aranyoklevelek adományozásával az MSZT célja, hogy köszönetet mondjon az elkötelezett szervezeteknek, és ösztönözze minden tanúsított ügyfelét arra, hogy a változó körülményekhez igazodva fokozzák az irányítási rendszerek eredményességét.

 

Balatonboglár város vezetése 1974-ben – felismerve a lakosság igényét és figyelembe véve a terület üdülő jellegét – a háziorvosi szolgálatokon túl járóbeteg-szakellátási rendelő kialakítása mellett döntött, szolgáltatásait folyamatosan bővítve.

 

A Balatonboglári Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ küldetése, jövőképe a beteg ember tiszteletének, betegszükségletének szolgálata, kiszolgáltatottságának oldása, és a betegbiztonság maximalizálása.

 

A magas szintű betegellátás támogatására az egészségügyi intézmény 2010-ben bevezette az ISO 9001 szabvány és a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok (MEES) szerinti integrált minőségirányítási rendszerét, amelyet a Magyar Szabványügyi Testület először 2011-ben tanúsított. Az Egészségügyi Központ vezetősége a kezdetektől elkötelezettséget vállal az integrált rendszer folyamatos fejlesztésére.

A szervezet 2021-ben sikeresen teljesítette az MEES 2.0 standard követelményeire történő áttérést, majd a 2023-ban esedékes megújító audit pozitív tapasztalatai alapján az MSZT Tanúsítási Titkársága immár negyedik alkalommal meghosszabbította az Egészségügyi Központ járóbeteg-szakellátás, alapellátás: védőnői szolgálat alkalmazási területre kiterjedő tanúsítványait a következő hároméves tanúsítási ciklusra.

 

Az integrált minőségirányítási rendszer erősségei az auditjelentés alapján a következők:

  • A vezetés elkötelezettsége, melyet az IR fenntartása, fejlesztése és tanúsítási igénye igazol.
  • A szakdolgozók több szakrendelésen történő beosztása, mely szélesíti a szakmai látókört és támogatja a folyamatos működés fenntartását.
  • A szervezet működési nyilvántartásainak, minőségirányítási dokumentációjának példás kezelése.
  • A belső és a külső kommunikációs gyakorlat.
  • A működést támogató pénzügyi források keresése és helyiség bérlése.
  • A kapacitásátcsoportosítással kapcsolatos változástervezés dokumentálásának formája és részletessége.
  • A beszerzés folyamatának áttekinthetősége és a folyamatfelügyelet hatékony támogatása.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a Balatonboglári Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ vezetésének és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 

Aranyoklevél

 

Források:

  1. A Balatonboglári Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ kézikönyve
  2. 2023. évi auditjelentés

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2023. február

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!