Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Közhasznú Nonprofit Kft. – sikeres MEES 2.0 szerinti áttérési audit integráltan az ISO 9001:2015 szerinti felügyeleti eljárással egy időben

A történelmi múlttal rendelkező kórház célja, hogy meghatározó legyen a hazai egészségügyben, valamint az ellátás számos területén mintaként szolgáljon a jelenlegi és a jövőbeli partnerek számára. A magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében együttműködik más szakmai és civil szervezetekkel, munkatársakkal. További céljaik közé tartozik egy olyan gyógyítási, ápolási infrastruktúra biztosítása, amely hozzájárul munkájuk biztonságos és sikeres végzéséhez és betegeik elégedettségének javításához. Gyógyító tevékenységük hatékonyságának növelése érdekében nagy gondot fordítanak dolgozóik és betegeik egészségügyi gondozására, valamint a higiénés rendszabályok betartására, betartatására. A betegellátás színvonalában az elvárható szakmai minőséget kívánják teljesíteni a gyógyítási, ápolási és diagnosztikai tevékenységeik folyamatos fejlesztésén keresztül. Kórházuk folyamatos fejlődése érdekében olyan módszereket és eljárásokat alkalmaznak, amelyekkel biztosítani tudják a hatékony működést.

A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Közhasznú Nonprofit Kft. vezetősége elkötelezett az intézet működésében az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány és a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok 2.0 előírásain alapuló integrált irányítási rendszer követelményeinek teljesítésére.

Az intézmény integrált irányítási rendszere 2014 óta tanúsított a Magyar Szabványügyi Testület által. Az audit lefolytatására, az előző 8 évhez hasonlóan, az MSZT-t kérték fel mint független, akkreditált tanúsítót.

Az MSZT Tanúsítási Titkársága egészségügyben jártas, felkészült auditorral végezte el az integrált irányítási rendszer kétnapos felügyeleti auditját. Az auditor javaslata alapján az MSZT 2022 októberében pozitív döntést hozott a MEES 2.0 követelményeinek való megfelelés igazolásáról szóló tanúsítvány kiadásáról és az ISO 9001:2015 tanúsítási okirat érvényességének fenntartásáról.

Az auditcsoport erősségként az alábbiakat emelte ki:

 • Optimális intézményi és szervezeti egység szintű minőségcélok, hozzárendelt programok.
 • A minőségirányítási munkatársak felkészültsége, koordináció és fejlesztési tevékenység.
 • Szervezeti kommunikáció.
 • II. Mozgásszervi Rehabilitációs osztály: betegdokumentáció és dokumentumok kezelése.
 • Optimális működési környezet, tisztaság.
 • Humánerőforrási dokumentumok nyilvántartása.
 • Laboratóriumi szabályozás és a gyakorlat összhangja.
 • Infekciókontroll-tevékenység.
 • Gyakorlati oktatásra kialakított demonsterem.
 • Kockázatkezelés.
 • Szervezeti és környezeti tényezők osztályra bontott értékelése.

 

A szervezet integrált irányítási rendszerének alkalmazási területe:

ISO 9001: rehabilitációs fekvő- és járóbeteg-szakellátás és -gondozás.

MEES: fekvőbeteg-ellátás folyamata, járóbeteg-szakellátás folyamata és a hozzá kapcsolódó általános diagnosztikai folyamatok, vezetési és humánerőforrás-menedzsment, erőforrások és épületek, berendezések, biztonsági folyamatok, klinikai audit, betegjogok, tájékoztatás, adatkezelés és egyéb betegbiztonság, a nozokomiális fertőzések megelőzése és ellátása.

Az MSZT ezúton is gratulál a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum vezetőinek és munkavállalóinak a felügyeleti audithoz, mely során sikeresen teljesítették a MEES 2.0 követelményeire való áttérést, valamint további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 

Források:

 • 2022-es auditjelentés
 • a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum kézikönyve
 • az Intézmény honlapja: https://harkanykorhaz.hu/

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban, kérem, vegye fel a kapcsolatot:
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928; cert@mszt.hu

 

2022. november

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!