Az ARNICA Kft. élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerének sikeres tanúsítása, valamint HACCP- és GMP-rendszerének igazolása

Az ARNICA Kft. 1991 óta működik. A vállalkozás főtevékenysége az étrend-kiegészítő termékek fejlesztése és gyártása. Speciálisan tabletták, filmbevonatos tabletták, kemény zselatinkapszulák gyártásával és csomagolásával (fiolás és bliszteres kiszerelésben) foglalkoznak.

Tevékenységüket termékfejlesztéssel, technológiai tanácsadással kezdték, ezt követően bővítették ki termékpalettájukat az étrend-kiegészítők gyártásával. A gyártókapacitás növelésének érdekében 2009-ben új, modern gyártó üzembe költöztek.

A szervezet célja, hogy a gyógyszeriparban szerzett tapasztalatok felhasználásával minőségi termékekkel lássák el partnereiket az étrend-kiegészítő termékek piacán.

A cég elkötelezettsége, hogy a termék-előállítás teljes folyamatában megfeleljenek a hatályos törvényi előírásoknak, valamint biztosítsák termékeik megfelelő minősége mellett a pontos szállítást és az ütemes kiszolgálást. Ezen célok eléréséhez megfelelő támogatást nyújt a bevezetett és működtetett élelmiszer-biztonsági, GMP- és HACCP-rendszer.

A Magyar Szabványügyi Testület a szervezet budapesti telephelyén jól felkészült és kompetens auditorral folytatta le az MSZ EN ISO 22000:2018 szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer tanúsítási és a MÉ 2-1/1969 és a Jó Gyártási Gyakorlat irányelv (CAC/RCP) előírásai alapján a HACCP- és GMP-rendszerek igazolási auditját.

 

A szervezet élelmiszer-biztonsági irányítási, GMP- és HACCP-rendszerének alkalmazási területe:

 

Étrend-kiegészítő termékek gyártása

 

Az audit során az auditor erősségként az alábbiakat emelte ki:

  • Megfelelően kialakított infrastruktúra korszerű berendezésekkel
  • Képzett személyzet
  • Jól szabályozott rendszer
  • Magas szintű higiéniai feltételek
  • Sokrétű számítógépes alkalmazások

 

 

Az auditor javaslata alapján 2022 októberében az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT-, és a nemzetközi IQNET-tanúsítványok és igazoló okiratok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál az ARNICA Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási, a GMP- és a HACCP-rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2022. évi auditjelentés
  2. ARNICA Kft. honlapja: https://arnica.hu/
  3. ARNICA Kft. kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

 

2022. október

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!