Az MSZT új ügyfele – a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerének tanúsítása területén – a Lajta Facility Kft.

A Lajta Facility Kft.-t 2017-ben alapították, fő tevékenysége az építményüzemeltetés. A cég a minőség, a környezetvédelem, illetve a munkavédelem iránt viselt felelősség tudatában elkötelezettséget vállal a szolgáltatási feladatai során a vevők elégedettségét minél inkább biztosító tevékenység végzésére.

Vezetői elkötelezettség alapján feladataikat eddig az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer, illetve az MSZ EN ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer követelményeinek való megfelelés szerint végezték. Szem előtt tartva a tényt, mely szerint a munkavállalók biztonsága és egészsége alapvetően meghatározza a szervezet jövőjét, ebben az évben bevezették az MSZ ISO 45001:2018 szabvány szerinti munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerét (MEBIR).

 

Az MSZT Tanúsítási Titkársága két jól felkészült auditorral, két szakaszban végezte el az integrált irányítási rendszer auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

Az integrált irányítási rendszer alkalmazási területe:

Takarítás és épületüzemeltetés

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki:

  • a vezetőség elkötelezettsége a MIR, a KIR, valamint a MEBIR  működtetése és fejlesztése iránt,
  • a folyamatok szabályozottsága,
  • a munkavállalók szakmai ismerete,
  • az új gépek beszerzése során a munkavédelmi szempontok egyeztetése a gyártóval/beszállítóval,
  • a kimagasló biztonság megteremtése érdekében mind az infrastrukturális, mind a munkahelyi szervezés lehetőségeinek figyelembevétele,
  • a munkavédelmi képviselő részvétele és szakmai ismerete.

 

Az auditorok javaslata alapján 2022 augusztusában az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a Lajta Facility Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 

Források:

  1. 2022 évi I. és II. szakasz auditjelentései
  2. A Lajta Facility Kft. kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2022. szeptember

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!