További két tagvállalattal bővült a LOXON Csoporthoz tartozó, MSZT által tanúsított ügyfélkör

A LOXON SOLUTIONS KERESKEDELMI ÉS Szolgáltató Zrt.-t 2000-ben alapították fiatal banki szakértők. A társaság alapértéke az üzleti és technológiai innováció erős képessége. A cég alapítóinak világos elképzelése volt, hogy a vállalat termékportfólióját úgy építsék fel, hogy lefedjék a hitelezés és a kockázatkezelés minden szempontját. Mára a cég szoftvertermékeit és szolgáltatásait több mint 25 országban alkalmazzák, ügyfélbázisa ezekben az országokban magában foglalja a nagy nemzetközi bankcsoportok tagjait, valamint a regionális és helyi bankokat is.

2017-ben a LOXON SOLUTIONS Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. kiépítette és a Magyar Szabványügyi Testületnél tanúsíttatta az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány szerinti információbiztonsági-irányítási rendszerét (IBIR), amelyet azóta folyamatosan működtet és fejleszt. Ezt követően 2020-ban integrálták az MSZ EN ISO 22301:2020 szabvány szerinti üzletmenet-folytonossági irányítási rendszert (ÜMFIR), amelyet az MSZT-nél elsőként tanúsíttattak.

 

A 2022-es év újabb mérföldkövet jelenthet a LOXON Csoport számára: a meglévő irányítási rendszerekhez (IBIR, ÜMFIR) kapcsolódóan integrálták az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerüket (MIR), továbbá a tanúsítás kiterjesztését kérték a romániai (Loxon Solutions SRL) és az Egyesült Arab Emirátusokban (Loxon Solutions FZ LLC) található szervezetekre vonatkozóan. 

 

Az MSZT Tanúsítási Titkársága ún. csoporttanúsítás keretében, két szakaszban, négy jól felkészült auditorral végezte el az integrált irányítási rendszer (MIR–IBIR–ÜMFIR) okirat-megújító/tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

A minőségirányítási rendszer alkalmazási területe:

Szoftvertervezés, -fejlesztés, -támogatás, kapcsolódó banki, üzleti tanácsadás, adatfeldolgozás és felhőszolgáltatások nyújtása, a fejlesztett szoftvertermékek biztosítása SaaS keretében.

Az információbiztonság-irányítási rendszer alkalmazási területe:

Szoftvertervezés, -fejlesztés, -támogatás, kapcsolódó banki, üzleti tanácsadás, adatfeldolgozás és felhőszolgáltatások nyújtása, a fejlesztett szoftvertermékek biztosítása SaaS keretében, a fejlesztett szoftverek forráskódjának, a fejlesztési, bevezetési, támogatási, tanácsadási folyamatok során megismert ügyféloldali know-how, folyamatok és üzleti dokumentumok információbiztonságának biztosítása.

Az üzletmenet-folytonossági irányítási rendszer alkalmazási területe:

A Társaság működési, üzleti és informatikai folyamatai folytonosságának biztosítása

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki: 

• A működési és szervezeti fejlesztésekhez kapcsolódó nyomon követési módszerek, hibaelemzés és tanulási gyakorlatok alkalmazása.

• A bevezetésre kerülő változtatások kísérleti alkalmazása, a visszacsatolás működtetése és a havi „minden munkatársi” értekezlet gyakorlata. Erős és jól artikulált vezetői elkötelezettség.

• A vezetés által kitűzött, jól kommunikált és könnyen érthető célok.

• A vezetői elkötelezettség a külső szakértők bevonásában látható.

• Redundáns kialakítás, átgondolt informatikai rendszer.

• Rendszeres időközönként információbiztonsági bejárás a terepen.

• Egyedi munkafolyamatok dokumentálása, folyamatok közötti elhatárolás.

• A be- és kilépési pontok védelme jól átgondolt vizuális biztonsági funkciókkal.

• Folyamatos összpontosítás a biztonsági tudatosság növelésére, a szervezet átvette az új megközelítést.

 

Az auditorok javaslata alapján 2022 júliusában az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a LOXON Csoport vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2022. évi auditjelentések
  2. A cég honlapja https://www.loxon.eu/en/
  3. A cég kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2022. augusztus

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!