Az MSZT új ügyfele – minőség-, környezetközpontú, valamint munkahelyi egészségvédelem- és biztonságirányítási rendszer tanúsítása területén – a MiKoMi Kft.

A rendkívül erős verseny arra kényszeríti a vállalatokat, hogy egyre magasabb minőségű szolgáltatásokat nyújtsanak, figyelembe véve a környezeti viszonyokat és a társadalmi elvárásokat.

A minőségirányítási rendszer biztosítja a cégen belüli folyamatok áttekinthetőségét, valamint a folyamatszemléletű megközelítés alapján lehetővé teszi a folyamatok napi irányíthatóságát. A környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése és működtetése elősegíti a természeti erőforrások megóvását, a szennyezések és kockázatok csökkentését, míg a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszere a szervezetek kockázatkezelő stratégiájának alapvető részét alkotja.

A MiKoMi Kft. a minőség, környezetvédelem, illetve munkavédelem iránt viselt felelősség tudatában elkötelezettséget vállal szolgáltatási feladatai során a vevők elégedettségét minél inkább biztosító, magas színvonalon végzett tevékenységével.

Erre irányuló tevékenységüket az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerben, az MSZ EN ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerben, valamint az MSZ ISO 45001 szabvány szerinti munkahelyi egészségvédelem- és biztonságirányítási rendszerben végzik.

Az integrált irányítási rendszer alkalmazási területe:

Mérnökszolgáltatás, tanácsadás; kis-, közép- és nagyfeszültségű villamosenergia-szerelvények kereskedelme; kis-, közép- és nagyfeszültségű kábelek, kábelszerelvények és kábelrendszerek kereskedelme; szigetelők kereskedelme; csőgyűjtősínek kereskedelme, csőgyűjtősín-rendszerek értékesítése; túlfeszültségkorlátozók kereskedelme; kis-, közép- és nagyfeszültségű kábelszerelvények szerelése, felügyelete; szerszámok kereskedelme.

Az MSZT Tanúsítási Titkársága két jól felkészült auditorral, két szakaszban végezte el az integrált irányítási rendszer auditját.

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki:

  • a vezetőség és a munkatársak elkötelezettsége a minőségi, környezetbarát, biztonságos munkavégzés, valamint a MIR, KIR, MEBIR működtetése és fejlesztése iránt,
  • a politikák jól áttekinthető, észszerűen tagolt, releváns információkat tartalmazó megfogalmazása,
  • a folyamatok kockázat alapú megközelítése, a PDCA-elv alkalmazása,
  • a célok esetében a teljesítménymutatók definiálása, bázisértékek és célértékek megadása,
  • a munkatársak motiválása, széles körű bevonása a folyamatokba,
  • jó munkahelyi légkör,
  • igényes kivitelű, jól áttekinthető belső dokumentumok,
  • igényes munkakörnyezet,
  • a tevékenységek IT-támogatottsága, informatív honlap,
  • a folyamatok jó nyomonkövethetősége, a megőrzött, dokumentált információk gyors előkeresése,
  • a környezetvédelemre vonatkozó jogszabályi követelmények ismerete, a megfelelés igazolása,
  • a belső auditok tapasztalatainak részletekbe menő, fényképekkel illusztrált dokumentálása.

 

Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál az MiKoMi Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2022 évi I. és II. szakasz auditjelentései
  2. A MiKoMi Kft. kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2022. június

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!