Játszótéri eszközök biztonságosságának ellenőrzése

2004. február 1-jén lépett hatályba a gazdasági és közlekedési miniszter 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelete a játszótéri eszközök biztonságosságáról, amely előírja a közterületeken, óvodákban, iskolákban lévő játszótéri eszközök átfogó, országos szintű felülvizsgálatát. A játszótéri eszközök üzemeltetői a rendeletben meghatározott ideig, 2005. június 30-ig kötelesek voltak az eszközök állapotát és biztonságát szakmailag felkészült szervezettel ellenőriztetni, majd ezt a felülvizsgálatot az előírt rendszerességgel megismételni.

A játszótéri eszközök jogszabálynak, szabványnak való megfelelőségének értékelését csak hatóságilag kijelölt szervezetek végezhetik. A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) a gyártóktól és az üzemeltetőktől független szervezetként részt kíván venni a játszótéri eszközök biztonságosabbá tételében, ezért kérte kijelölését az illetékes hatóságnál.

Az MSZT a kezdetektől, 2004-től kijelölt szervezetként végzi a játszótéri eszközök ellenőrzését.

Az MSZT által ellenőrzött játszótéri eszközök száma évente eléri az ezer darabot. A játszótéri eszközök ellenőrzése folyamatos, amely partnereink elégedettségének és az ellenőrzés kötelező, rendszeres elvégzésének köszönthető.

Az MSZT e szolgáltatásával a játszótéri eszközöket üzemeltetők rendelkezésére áll és elvégzi a játszótéri eszközök megfelelőségének értékelését a 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet, valamint a rendelethez kapcsolódó MSZ EN 1176 szabványsorozat követelményei alapján.

A játszótéri eszközök biztonságosságának ellenőrzésével kapcsolatos megrendelés esetén kérem, vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal:

Tarcsi József
e-mail: j.tarcsi@mszt.hu
telefon: 06-1-456-6928
fax: 06-1-456-6940

2022. március

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!