Aranyoklevél kiadása az AGMI Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző ZRt. részére a minőségirányítási rendszerének működtetésére

A Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatója aranyoklevelet adományozott az AGMI Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző ZRt.-nek minőségirányítási rendszerével kapcsolatos elkötelezettségének elismeréseként. Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

Az aranyoklevelek adományozásával nem titkolt célunk, hogy köszönetet mondjunk az elkötelezett szervezeteknek és ösztönözzük minden tanúsított ügyfelünket arra, hogy a változó körülményekhez igazodva fokozzák az irányítási rendszerek eredményességét.

Az AGMI Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző ZRt. alapjait a Weiss Manfréd Acél- és Fémművekben (a későbbi Csepel Művekben) hozták létre az 1920-as években. Az AGMI ZRt. jogelődjét, az Anyagvizsgáló és Gépipari Minőségellenőrző Intézetet (rövid nevén AGMI) 1983. július 1-jén alapították a Csepel Művek Tröszt központi anyagvizsgáló és minőségellenőrző szervezetéből. A szervezet 1992-ben alakult zárkörű részvénytársasággá.

A minőség garantálása érdekében 2001-ben bevezették az ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszert, amelyet a kezdetek óta tanúsíttatnak a Magyar Szabványügyi Testületnél.

A cég minőségirányítási rendszerének tanúsított alkalmazási területe:

Szakértői tevékenység: irányítási rendszerek tanácsadó tevékenysége, műszaki felügyeleti és műszaki ellenőri tevékenység, rendszerszintű fizikai állapotvizsgálat, műszaki szakértői tevékenység; roncsolásos és roncsolásmentes anyagvizsgálatok; oktatásszervezés (felnőttképzési tevékenység)

A szervezet irányítási rendszerének okirat-megújító auditján a Magyar Szabványügyi Testület felkészült auditora erősségként az alábbi megállapításokat rögzítette:

  • a vezetői szerepvállalás és elkötelezettség,
  •  a vevőközpontúság,
  •  a munkatársak felkészültsége és tudatossága,
  •  a szolgáltatásokra vonatkozó követelmények meghatározása,
  •  az azonosítás és a nyomonkövethetőség.

Az MSZT ezúton is gratulál az AGMI Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző ZRt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres okirat-megújító audithoz, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszere működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 

 

Aranyoklevél

Források:

  1. 2022. évi auditjelentés
  2. A cég honlapja: https://agmi.hu/bemutatom-cegunket-az-agmi-zrt-t/
  3. A cég kézikönyve

 

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928; cert@mszt.hu

2022. március

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!