Az MSZT új ügyfele – az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer tanúsítása, a HACCP- és a GMP-rendszer igazolása területén – a Goodwill Pharma Kft.

A Goodwill Pharma Kft.-t 1997-ben alapították, magyar családi vállalkozásként, központja Szegeden található. A vállalat nevében a goodwill szó jelentése többszörös tartalommal bír: képviseli a jó egészséget, a jóakaratot és az értéket, melynek szellemében cselekszenek. A szervezet különösen büszke, hogy a Szent-Györgyi Albert nevével védjegyzett C-vitamin-termékeket ők forgalmazhatják.

A teljes egészében magyar tulajdonú cég gyógyszerforgalmazással, gyógyszer-kereskedelemmel, étrend-kiegészítők és speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Ma már számos országban forgalmazzák leányvállalataikon keresztül termékeiket: 2003 óta jelen vannak Szerbiában, 2018 óta Albániában és Észak-Macedóniában, 2020-ban pedig a szlovák, cseh és a lengyel piacra is beléptek termékeikkel.

A cég elkötelezettségét mutatja, hogy a tevékenységét úgy szervezi meg, hogy az általuk gyártott és értékesített termékek minősége mindenkor megfeleljen a fogyasztók és a partnerek elvárásainak, valamint a saját belső igényeiknek, melyhez megfelelő támogatást nyújt a bevezetett és működtetett élelmiszer-biztonsági, GMP- és HACCP-rendszer.

A Magyar Szabványügyi Testület két szakaszban, két jól felkészült és kompetens auditorral folytatta le az MSZ EN ISO 22000:2018 szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer tanúsítási és a MÉ 2-1/1969 és a Jó Gyártási Gyakorlat irányelv (CAC/RCP) előírásai alapján a HACCP- és GMP-rendszerek igazolási auditját. Az auditorok erősségként az alábbi megállapításokat rögzítették:

  • vezetők elkötelezettsége;
  • megfelelően kialakított infrastruktúra korszerű berendezésekkel;
  • logisztikai központ színvonalas kialakítottsága;
  • képzett személyzet;
  • jól szabályozott rendszer;
  • magas szintű higiéniai feltételek;
  • példaértékű belső audit.

A szervezet élelmiszer-biztonsági irányítási, GMP- és HACCP-rendszerének alkalmazási területe:

 

Étrend-kiegészítők és speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek gyártása és értékesítése.

 

Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a tanúsítási és igazolási audit kapcsán a nemzeti MSZT-, és a nemzetközi IQNET-tanúsítványok és igazoló okiratok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a Goodwill Pharma Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási, a GMP- és a HACCP-rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2021. évi auditjelentések
  2. A cég honlapja: https://goodwill.hu/rolunk/
  3. A cég kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2021. november

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!