Sikeres okirat-megújító eljárás – kozmetikumok helyes gyártási gyakorlatának igazolása területén – a Hightech Natural Zrt.-nél

A Hightech Natural Zrt. 2010-ben alakult Babos Natural Zrt. néven. A vezérigazgató sok éves gyógyszeripari tapasztalat után döntött úgy, hogy kozmetikumokkal szeretne foglalkozni.

A több mint 7 éves kutató-fejlesztő munka eredményeképp születtek meg a DRHAZI hightech hatóanyag-kozmetikumok, amelyeket folyamatosan fejlesztenek. A DRHAZI hightech hatóanyag-kozmetikumokat manuális technikával saját maguk gyártják és fejlesztik Magyarországon, a Pilis szívében, családi vállalkozás keretében.

A vezetés elkötelezett a szabályozott módon történő termék-előállítás mellett, ezért döntöttek úgy, hogy alkalmazzák és működtetik az MSZ EN ISO 22716:2008 szabványt, mely útmutatást nyújt a kozmetikai termékekkel kapcsolatos helyes gyártási gyakorlathoz (GMP). A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága egy jól felkészült auditorral végezte el a GMP-rendszer okirat-megújító auditját. Az auditcsoport-vezető munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

A GMP-rendszer alkalmazási területe:

Kozmetikumgyártás és -fejlesztés.

Az audit során az auditcsoport vezető erősségként az alábbiakat emelte ki: 

  • példás rend és tisztaság;
  • megfelelő munka- és partneri kapcsolat;
  • külföldi értékesítés fejlesztése;
  • megfelelő, teljes körű képzés;
  • hatósággal való kapcsolattartás.

 

Az auditor javaslata alapján 2021 augusztusában az MSZT pozitív döntést hozott a GMP-igazoló okirat kiadására vonatkozólag.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a Hightech Natural Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván a GMP-rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2021. évi auditjelentés
  2. A cég honlapja https://drhazi.com/

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2021. szeptember

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!