Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása. A Felhívás kódszáma: VP2-4.1.7-21

A projekt indokoltsága, célja:

 

A Felhívás támogatást biztosít a megtermelt szántóföldi és egyéb termények tárolási, szárítási és tisztítási kapacitásainak fejlesztéséhez, új üzemek létesítéséhez, a meglévő üzemek korszerűsítéséhez. A támogatás kiterjed a megújuló energiaforrások alkalmazásának ösztönzésére, felújítás esetén az energiahatékonyságot növelő technológiák alkalmazására. A Felhívás további célja a vidéki térségekben a meglévő munkahelyek megőrzése, a fiatal gazdálkodók kiemelt támogatása.

 

Támogatható tevékenységek:

 

  1. célterület: Terménytisztítók és terményszárítók létesítése, terményszárítók, terménytisztítók, és terménytárolók technológiai korszerűsítése, továbbá a kapcsolódó eszközök, technológiák létesítése, beszerzése és technológiai felújítása:
    1. Terményszárítók létesítése, kapacitásnövelése (például: mobil és folyamatos üzemű szárítóberendezések, vízszintes szalagos szárítók).
    2. Univerzális magtisztítók, elő- és utótisztítók létesítése, kapacitásnövelése.
    3. Terményszárítók, terménytisztítók, és terménytárolók technológiai felújítása, valamint az azok üzemeltetéséhez kapcsolódó épített vagy mobil eszközök, valamint a kapcsolódó technológiák létesítése, beszerzése és technológiai felújítása.

 

  1.  célterület: Terménytárolók, terménytisztítók és terményszárítók energiahatékonyságának javítása, megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása.
  1. Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek.
  2. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

 

Rendelkezésre álló forrás:

 

- A Felhívás („Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása”) keretében igénybe vehető tervezett keretösszeg 50 milliárd Ft az alábbi fókuszterületi megosztás szerint:

 

2A: Valamennyi mezőgazdasági üzem gazdasági teljesítményének javítása, valamint a mezőgazdasági üzemek szerkezetátalakításának és korszerűsítésének megkönnyítése, mindenekelőtt a piaci jelenlét, a piacorientáltság, és a mezőgazdasági tevékenységek diverzifikálásának fokozása céljából – 36 milliárd Ft.

 

2B: A megfelelően képzett mezőgazdasági termelők mezőgazdasági ágazatba való belépésének megkönnyítése és ezen belül is különösen a generációs megújulás elősegítése – 10 milliárd Ft.

 

5B: A mezőgazdaság és az élelmiszer-feldolgozó iparág általi energiafelhasználás hatékonyságának fokozása. – 4 milliárd Ft.

 

Tartalmi értékelési szempontok:

 

Tartalmi értékelési szempontok

Adható pontszám

Az értékelés alapja

Környezeti szempontok érvényesítése

ISO 14001 szabvány megléte

8

Igazoló dokumentum

 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje:

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. augusztus 16. napjáig van lehetőség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Felhívás elválaszthatatlan része az Általános Útmutató a Felhívásokhoz c. dokumentum (a továbbiakban: ÁÚF), amelynek hatályos verziója megtalálható a www.palyazat.gov.hu honlapon.

A Felhívás, az ÁÚF, a szakmai mellékletek és a támogatási kérelem adatlapja együttesen tartalmazzák a támogatási kérelem elkészítéséhez szükséges összes feltételt.

 

A pályázat teljes anyaga az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-termnytrolk-szrtk-s-tiszttk-fejlesztsnek-tmogatsa-cm-vp2-417-21-kdszm-felhvs

 

A Magyar Szabványügyi Testület akkreditációja folyamatosan fenntartott. Az MSZT az IQNET (Nemzetközi Tanúsító Hálózat) teljes jogú tagjaként az általa tanúsított cégek számára az MSZT nemzeti címeres tanúsítványával együtt – külön díjazás és külön eljárás nélkül – a világ több mint 60 országában elismert nemzetközi IQNET-tanúsítványt is átad a sikeres tanúsítási eljárás lezárásával egy időben.
 

További információkat a pályázati kiírásban rögzített ISO 14001:2015 tanúsítási szolgáltatásunkról az alábbi linken találhatnak:

https://prod.mszt.hu/hu-hu/tanusitas/tanusitasi-szolgaltatasok

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06-1-4566-928 cert@mszt.hu

2021. augusztus

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!