Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése

A Felhívás kódszáma: VP3-4.2.1-4.2.2-2-21

A projekt indokoltsága, célja:

 

A Felhívás célja, hogy a mezőgazdasági termékek értéknövelését és a piacra jutást elősegítő, a technológiai fejlesztést, továbbá a környezeti erőforrás-hatékonyságot célzó komplex beruházásokat támogassa az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növelése érdekében. A Felhívás lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó komplex, akár stratégiai jelentőségű fejlesztések végrehajtására. A Felhívás célja az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával.

 

A Felhívás keretében a TEÁOR 10 és 11 besorolás szerinti tevékenységekhez kapcsolódó, élelmiszeripari feldolgozást szolgáló projektek támogathatók.

 

Támogatható tevékenységek:

 

  1. Mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést célzó beruházások támogatása az alábbi célterületi bontás szerint:

1. célterület – Élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztése.

2. célterület – Borászati üzemek fejlesztése.

 

  1. Az energiafelhasználás csökkentését célzó korszerűsítések, valamint a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása mindkét célterület kapcsán egységesen:

1. Energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó tevékenységek.

2. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

 

Rendelkezésre álló forrás:

 

- A Felhívás 1. célterülete („Élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztése”) keretében igénybe vehető keretösszeg 160 milliárd Ft:

 

3A: az elsődleges termelők versenyképességének javítása azáltal, hogy megfelelőbb módon integrálják őket az agrár-élelmiszeripari láncba – 130 milliárd Ft.

6A: segítségnyújtás a diverzifikáláshoz, új kisvállalkozások alapításához és a munkahelyteremtéshez – 15 milliárd Ft.

5B: erőforrás-hatékonyság előmozdítása, az élelmiszer-feldolgozó iparág általi energiafelhasználás hatékonyságának fokozása – 15 milliárd Ft.

 

- A Felhívás 2. célterülete („Borászati üzemek fejlesztése”) keretében igénybe vehető keretösszeg 40 milliárd Ft:

 

3A: az elsődleges termelők versenyképességének javítása azáltal, hogy megfelelőbb módon integrálják őket az agrár-élelmiszeripari láncba – 35 milliárd Ft.

5B: erőforrás-hatékonyság előmozdítása, az élelmiszer-feldolgozó iparág általi energiafelhasználás hatékonyságának fokozása – 5 milliárd Ft.

 

Tartalmi értékelési szempontok:

 

Tartalmi értékelési szempontok

Adható pontszám

Az értékelés alapja

Környezeti szempontok érvényesítése

ISO 14001 szabvány megléte

6

Igazoló dokumentum

 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje:

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. augusztus 31. napjáig van lehetőség

 

 

A Felhívás elválaszthatatlan része az Általános Útmutató a Felhívásokhoz c. dokumentum (a továbbiakban: ÁÚF), amelynek hatályos verziója megtalálható a www.palyazat.gov.hu honlapon.

A Felhívás, az ÁÚF, a szakmai mellékletek és a támogatási kérelem adatlapja együttesen tartalmazzák a támogatási kérelem elkészítéséhez szükséges összes feltételt.

 

A pályázat teljes anyaga az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/vp3-421-422-1-21-lelmiszeripari-zemek-fejlesztse-1

 

A Magyar Szabványügyi Testület akkreditációja folyamatosan fenntartott. Az MSZT az IQNET (Nemzetközi Tanúsító Hálózat) teljes jogú tagjaként az általa tanúsított cégek számára az MSZT nemzeti címeres tanúsítványával együtt – külön díjazás és külön eljárás nélkül – a világ több mint 60 országában elismert nemzetközi IQNET-tanúsítványt is átad a sikeres tanúsítási eljárás lezárásával egy időben.
 

További információkat a pályázati kiírásban rögzített ISO 14001:2015 tanúsítási szolgáltatásunkról az alábbi linken találhatnak:

https://prod.mszt.hu/hu-hu/tanusitas/tanusitasi-szolgaltatasok

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06-1-4566-928 cert@mszt.hu

2021. július

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!