Az MSZT új ügyfele – minőségirányítási rendszer tanúsítása területén – a Radchem Kft.

A Radchem Kft.-t 2016. március 24-én alapították. Kezdetben sugárvédelmi tanácsadással, sugárvédelmi rendszerek tervezésével és sugárvédelmi mérőeszközök kereskedelmével foglalkoztak. A megnövekedett piaci érdeklődésre és igényekre reagálva a cég tovább bővítette tevékenységi körét.

Első lépésként megszerezték a radioaktív anyagok alkalmazásához szükséges engedélyeket, majd ehhez kapcsolódóan bővítették telephelyüket és alakították ki a sugárveszélyes anyagok kezeléséhez, valamint tárolásához szükséges infrastruktúrájukat. Ezt követően kiterjesztették tevékenységi körüket a zárt radioaktív sugárforrások import- és reexport-kereskedelmére, illetve saját tervezésű berendezések gyártására.

A zökkenőmentes működtetéshez magasan képzett szakemberekből álló munkavállalói, alvállalkozói és stratégiai partneri hálózatot építettek ki. Folyamatosan fejlesztve keresik az együttműködést a nemzeti és nemzetközi szakmai szervezetekkel, kutató- és oktatási intézményekkel.

Céljuk a hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítése, melyet az ügyfélközpontú kiszolgálás, valamint az egyedülálló és biztonságos technikai megoldások biztosítása révén igyekeznek elérni és folyamatosan javítani.

Vezetői döntésük alapján tevékenységüket az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer működtetésével végzik.

Az MSZT Tanúsítási Titkársága két szakaszban, két jól felkészült auditorral végezte el a minőségirányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

A minőségirányítási rendszer alkalmazási területe:

 Radioaktív anyagok alkalmazásához kapcsolódó berendezések, rendszerek tervezése és gyártása, karbantartása; berendezések és eszközök forgalmazása, javítása, karbantartása; zárt radioaktív sugárforrások kereskedelme; projektmenedzsment, szakértői tevékenység; radioaktív anyag kezelése, szállítása, tárolása, végleges elhelyezésre történő előkészítése.

Az audit során az auditorok erősségként többek között az alábbiakat emelték ki: 

  • a vezetőség elkötelezettsége a minőségirányítási rendszer működtetése és fejlesztése iránt;
  • a munkatársak elkötelezettsége és minőségtudatossága;
  • a vezetőség és munkatársak szakmai felkészültsége;
  • a változások kihívásainak kezelése;
  • a vevői követelmények megismerése, meghatározása és kezelése;
  • a tevékenységek és szolgáltatások tervezése és végrehajtása, nyomonkövethetősége;
  • a munkakörnyezet és az infrastruktúra.

Az auditorok javaslata alapján 2021 februárjában az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a Radchem Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2021. évi auditjelentések
  2. A cég honlapja: https://radchem.hu/
  3. A cég kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2021. február

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!