Az MSZT új ügyfele – a minőségirányítási és információbiztonsági irányítási rendszer tanúsítása területén – a Danutek Hungary Kft.

A Danutek Hungary Kft.-t 2004-ben angol üzletemberek alapították. A cég az elektronikai gyártóipar szereplői számára kínál teljes körű gyártási, automatizálási megoldásokat, a gyártói folyamatok széles skáláját tekintve, évről évre bővülő állomány mellett.

 

Viszonteladói és szerviztámogatói tevékenységében a Danutek Hungary Kft. a kelet-közép-európai régióban, Magyarország mellett Szerbiában, Ukrajnában és Szlovéniában is forgalmaz, telepít, javít és tesz naprakésszé elektronikai gyártásban használt gépeket, illetve oktatásokon és gyártástámogatási tevékenységen keresztül támogatja ügyfeleit a gyártási folyamatok optimalizálásában.

A cég által forgalmazott gépek típusai között megtalálhatóak pasztanyomtatók, beültetőgépek, lézeres jelölőgépek, különféle automata inspekciós mérő- és vizsgálóberendezések, sorba illeszthető automata forrasztógépek, automatizált eszköztisztító berendezések, káros anyagokat hatástalanító, mobil elszívórendszerek mellett egyéb műszaki megoldások is.

 

Céljuk a hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítése, melyet az ügyfélközpontú kiszolgáláson át igyekeznek elérni és folyamatosan javítani. A hosszabb távú célok között szerepel az oktatási tevékenység fejlesztése, valamint az IPC-standard szerint hitelesített oktatási program bevezetése.

 

A szervezet a minőség iránt viselt felelősség tudatában elkötelezettséget vállal a termelési és szolgáltatási feladatai során a vevők elégedettségét minél inkább biztosító, magas színvonalú tevékenységével.

Erre irányuló tevékenységüket az MSZ ISO/IEC 27001 szabvány szerint felépített információbiztonsági irányítási rendszerben, illetve az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerben végzik, amelynek alapját egyrészt az információbiztonsági, másrészt pedig a kereskedelmi és a szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó jogszabályok teljes mértékű betartása biztosítja.

 

Az MSZT Tanúsítási Titkársága két szakaszban, két jól felkészült auditorral végezte el az integrált irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

A MIR alkalmazási területe:

Kereskedelmi, viszonteladói és forgalmazói tevékenység, telepítési és beüzemelési tevékenység, szervizszolgáltatás és kapcsolódó oktatás.

Az IBIR alkalmazási területe:

Kereskedelmi, viszonteladói és forgalmazói tevékenység, telepítési és beüzemelési tevékenység, a szervizszolgáltatás és a kapcsolódó oktatási szolgáltatások teljesítése során a saját és az ügyféladatok védelme.

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki:

  • vezetőség és munkatársak elkötelezettsége;
  • magas szintű szakmai felkészültég és tapasztalatok;
  • vevői követelmények megismerése, meghatározása és kezelése;
  • üzleti folyamatok, illetve projektek tervezése és végrehajtása, folyamatos nyomon követése;
  • minőség- és biztonsági kontrollok alkalmazása;
  • dokumentált információk megfelelő kezelése.

 

Az auditorok javaslata alapján 2020 decemberében az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a Danutek Hungary Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2020. évi auditjelentések
  2. A cég honlapja https://www.danutek.hu/
  3. A cég kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2021. január

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!