Az MSZT új ügyfele – antikorrupciós irányítási rendszer (MSZ ISO 37001:2019) tanúsítása területén – a 4iG Nyrt.

A 4iG Nyrt.-t 25 éves piaci tapasztalata, a folyamatos innováció, magasan képzett szakemberei és az ügyfelek igényeit kiszolgáló megbízható megoldásaik tették Magyarország egyik piacvezető IT-vállalatává. A 4iG célja az értékteremtés részvényesei, ügyfelei, munkavállalói és ama közösség részére, amelyet tevékenysége szolgál.

 

A Csoport üzleti működésének és sikerének alapját az ambiciózus célkitűzések, a kiemelkedő teljesítmény és a minden körülmények között tisztességes üzleti magatartás képezi a jogszabályok, a belső szabályzatok, illetve a szakmai és az etikai szabályok betartása mellett. A 4iG Csoport a zéró tolerancia elvét vallja többek között a korrupcióra, a kartellek tilalmára, az emberi jogok és emberi méltóság tiszteletben tartására, az egyenlő bánásmódra, az egészségvédelemre, az adatvédelemre, az adatbiztonságra, továbbá a környezetvédelemre vonatkozó szabályok megsértőivel szemben.

 

A piaci verseny elkötelezett híveiként elutasítják a csalás és a vesztegetés minden formáját.

Tevékenységüket az MSZ ISO 37001 szabvány szerint felépített antikorrupciós irányítási rendszer szerint végzik a kapcsolódó jogszabályok teljes mértékben történő betartásával.

 

Az MSZT Tanúsítási Titkársága két szakaszban, négy felkészült auditorral végezte el az antikorrupciós irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

Az antikorrupciós irányítási rendszer alkalmazási területe:

Informatikai eszközök és megoldások kereskedelme, szerviztevékenység, rendszer-integráció, IT-rendszerek üzemeltetése és támogató szolgáltatásai, szoftverfejlesztés, kutatás és fejlesztés, IT és IT biztonsági tanácsadás, fővállalkozói tevékenység.

Az audit során az auditorok erősségként többek között az alábbiakat emelték ki:

  • az antikorrupciós politika és irányelvek megfelelő ismerete;
  • a vezetők és a munkatársak elkötelezettsége és megfelelő kompetenciája;
  • kapcsolódások más szervezetek antikorrupciós rendszereihez;
  • az antikorrupciós irányítási rendszernek a szabályok, illetve a kontrollok és az értékek kiegyensúlyozott alkalmazására épülő, integritásalapú megközelítése;
  • a bevezetett antikorrupciós kontrollok ismerete és megfelelő alkalmazása;
  • a beszállítók értékelési rendszerének IT-támogatása.

 

Az auditorok javaslata alapján 2020 decemberében az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a 4iG Nyrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az antikorrupciós irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2020. évi auditjelentések
  2. A cég honlapja https://www.4ig.hu
  3. Etikai és Üzleti Magatartási Kódex (4iG)
  4. Jövőképünk és küldetésünk (4iG)

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2021. január

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!