Lezajlott az első MEES 2.0 szerinti áttérés a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény felügyeleti eljárása során

Budapest XV. kerületének Egészségügyi Intézménye 1972-ben létesült azért, hogy a kerületi lakosok magas szintű szakorvosi ellátását az orvostudomány mindenkori állásának megfelelő szinten biztosítsa. Az Intézmény tulajdonosa, a XV. kerületi Önkormányzat a helyi lakosság ellátásának érdekében kiemelt figyelmet fordít az egészségügyre.

A jó minőség elérése érdekében az Intézmény vezetése és dolgozói arra törekszenek, hogy az intézményt felkereső betegek véleményét figyelembe véve a kor szakmai színvonalán nyújtsanak segítséget az arra rászorulóknak. A modern járóbeteg-ellátásra szakosodott egészségügyi intézményben a legmodernebb automata laborfelszerelés, a hagyományos képalkotó vizsgálómódszerek mellett digitális röntgenkészülék, újonnan üzembe helyezett CT-készülék, valamint új ultrahangkészülékek támogatják a betegellátást.

 

Az intézmény vezetése elősegíti a folyamatszemléletű megközelítés és a kockázatalapú gondolkodásmód alkalmazását a szervezetben, és elkötelezett a minőségirányítási (MSZ EN ISO 9001:2015 és Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok) rendszer folyamatos fejlesztése mellett. Integrált minőségirányítási rendszerük 2012 óta tanúsított a Magyar Szabványügyi Testület által.

 

Mindezek alapján nem volt kérdés, hogy a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok Kézikönyv (MEES 2.0) megjelenésével az esedékes felügyeleti audit alkalmával tervezzék az átállást.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága egészségügyben jártas, felkészült vezető auditorral végezte el az integrált minőségirányítási rendszer (MSZ EN ISO 9001:2015 és MEES 2.0) kétnapos felügyeleti auditját távauditálási technikát alkalmazva. Az auditcsoport-vezető munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditor javaslata alapján az MSZT 2020 novemberében pozitív döntést hozott a MEES 2.0 követelményeinek való megfelelés igazolásáról szóló tanúsítvány kiadására, valamint az ISO 9001 tanúsítási okirat érvényességének fenntartására vonatkozólag.

Az audit során az auditor erősségként az alábbiakat emelte ki:

  • a felső vezetők és a minőségirányítási tisztviselő elkötelezettsége;
  • minőségirányítási koordináció és fejlesztés;
  • a szabályzó dokumentumok színvonala, a MEES-kritériumok integrálása;
  • az érdekelt felek igényének meghatározása;
  • a betegdokumentáció színvonala, a beteg állapotának nyomon követése és a betegtájékoztatás (gasztroenterológia, nőgyógyászat);
  • a szűrési és továbbképzési programterv;
  • az újraélesztés szabályozottsága;
  • kockázatkezelés;
  • a klinikai audit szabályozottsága és a témaválasztás;
  • a betegellátási dokumentumok felülvizsgálata, folyamatfelügyelet;
  • a beszerzés előtti elemzési dokumentáció alkalmazása.

 

A szervezet irányítási rendszerének alkalmazási területe:

ISO 9001: Járóbeteg-szakellátás, -gondozás

MEES: Járóbeteg-ellátás, védőnői ellátás

Tanúsított székhelye:  1152 Budapest, Rákos út 77/A

Tanúsított telephelyei:  

1158 Budapest, Őrjárat utca 4/b

1158 Budapest, Őrjárat utca 1–5.

1158 Budapest, Hősök útja 3.

1157 Budapest, Zsókavár utca 42–44.

1151 Budapest, Sződliget utca 32.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény vezetőinek és munkavállalóinak, hogy az MSZT tanúsított partnerei közül elsőként teljesítették a MEES 2.0 követelményeire való áttérést, valamint további eredményes munkát kíván az integrált minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 

Források:

  • 2020-as auditjelentés
  • a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény kézikönyve
  • az Intézmény honlapja: https://www.xv-euint.hu/

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928; cert@mszt.hu

 

2020. december

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!