Aranyoklevél a Zuglói Egészségügyi Szolgálat részére

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) részére az intézmény minőségirányítással kapcsolatos elkötelezettsége elismeréseként a Magyar Szabványügyi Testület 2020. október 8-ai dátummal aranyoklevelet adományozott.

Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

Az aranyoklevelek adományozásával az MSZT célja, hogy köszönetet mondjon az elkötelezett szervezeteknek, és ösztönözze minden tanúsított ügyfelét arra, hogy a változó körülményekhez igazodva fokozzák az irányítási rendszerek eredményességét.

 

A ZESZ vezetősége a minőségpolitikai nyilatkozatában hangsúlyozza, hogy az egészségügyi ellátás állandó és magas színvonalon történő teljesítéséhez hatékony eszköznek tekinti az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer működtetését, amely a betegellátás szakmai igényességét, a szolgáltatások biztonságos és finanszírozható megvalósítását, az állandó fejlődést és a szervezettséget szolgálja.

A vezetőség továbbá kinyilvánítja a kiépített minőségirányítási rendszer folyamatos javítása/fejlesztése, valamint a minőségi, emberközpontú betegellátási tevékenység iránti elkötelezettségét, melynek megvalósításába bevonja az intézmény dolgozóit és külső partnereit is.

Az intézmény vezetőségének alapvető célja, hogy a minőségpolitikai nyilatkozatban deklarált stratégiai irányvonalakat, koncepciókat minél hatékonyabb erőforrás-allokáció és kapacitáskihasználtság biztosításával, továbbá valamennyi érdekelt fél (beteg, páciens, fenntartó, hatóságok, dolgozók) folyamatosan magas szintű megelégedettsége mellett megvalósítsa.

 

Az intézmény egészségügyi szolgáltatását két tanúsított telephelyen, az Örs vezér téri és a Hermina úti Szakorvosi Rendelőintézetben végzi, lefedve ezzel a kerület lakosainak szakellátását.

 

2020 tavaszán az országban egyedülálló Kardiometabolikus Centrumot nyitottak az Örs vezér téri szakrendelő második emeletén, ahol a modern gépparkkal felszerelt részlegen nemcsak a kardiológiai betegek gyógyítása, hanem ezzel egyidejűleg a cukorbetegség és anyagcsere-problémák kezelése is zajlik.

 

A Magyar Szabványügyi Testület először 2005-ben tanúsította a Zuglói Egészségügyi Szolgálat minőségirányítási rendszerét. A szervezet 2017-ben sikeresen teljesítette az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványra történő áttérést, majd a 2020-ban esedékes megújító audit pozitív tapasztalatai alapján az MSZT Tanúsítási Titkársága immár ötödik alkalommal hosszabbította meg a Zuglói Egészségügyi Szolgálat tanúsítványát a következő hároméves tanúsítási ciklusra.

A ZESZ minőségirányítási rendszerének tanúsított alkalmazási területe:

Felnőtt és gyermek járóbeteg-szakellátás, -gondozás, valamint a betegellátást támogató tevékenységek.

A megújító audit során az auditcsoport vezetője többek között a szervezet alábbi erősségeit emelte ki:

  • A felső vezetés minőségirányítási rendszer iránti elkötelezettsége.
  • Folyamatos – igazolt – fejlesztés (szakrendelő, orvostechnika, épület).
  • Minőségirányítási koordináció.
  • Optimális minőségcélok.
  • Kardiometabolikus Centrum kialakítása, a rendelők technikai felszereltsége, a munkatársak minőségirányítási ismerete.
  • Stabil gazdálkodás.
  • A betegellátási folyamat dokumentált nyomon követése az egészségügyi dokumentációban, kiemelten a Kardiológiai (kp.) és a Neurológiai (Hermina úti) szakrendelést.
  • A pszichiátriai gondozó családgondozási folyamata.
  • A Hermina úti szakrendelőben az újraélesztés szervezettsége.
  • A fül-orr-gégészeti szakrendelés protokolljai.
  • Az orvostechnológiai eszközök pontos, precíz nyilvántartása, felügyelete.
  • Gazdasági-műszaki területen a járványhelyzetre való tekintettel a szakrendelések idejéhez alkalmazkodó munkaidő-átcsoportosítás, rendelkezésre állás.
  • A társintézményekkel kialakított kapcsolat.
  • A betegelégedettségi vizsgálatok és az ezt követő változások kezelése.

 

Az MSZT ezúton is gratulál a Zuglói Egészségügyi Szolgálat vezetőinek és munkatársainak a sikeres megújító audithoz, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Aranyoklevél

 

Forrás:

 

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy

Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928; cert@mszt.hu

 

2020. november

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!