A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása – GINOP-1.2.7-20

A Felhívás célja

A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési potenciáljának javítása, gazdasági teljesítményének erősítése, amelyet azonban hátráltat a kkv-szektor hagyományos tőkehiánya, az ebből adódó elavult eszköz- és infrastrukturális ellátottsága, valamint a folyamatok nem megfelelő szervezettsége a modern technológiák adaptálására. Nemzetközi kutatások egyértelműen mutatják, hogy a leggyorsabban növekvő cégek jelentős szerepet játszanak a munkahelyteremtésben, és a gazdaság fejlődésének gerincét adják abban az esetben, ha képesek önálló és stabil fejlődésre.

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek:

 • Önállóan támogatható tevékenységek:
 • Tanácsadási szolgáltatások: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett alábbi szolgáltatástípusok:
 • Műszaki, termék- és szolgáltatásfejlesztés;
 • Márka- és arculatépítés, marketing-tanácsadás;
 • Stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás;
 • Szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés.
 • Önállóan nem támogatható tevékenységek:
 • Technológiai fejlesztést vagy szolgáltatásfejlesztést eredményező új eszközök beszerzése;
 • Technológiai fejlesztést eredményező gyártási licenc- és gyártási know-how-beszerzések (a projekt összköltségének legfeljebb 10%-át érheti el);
 • Infrastrukturális és ingatlanberuházás (a projekt összköltségének legfeljebb 60%-át érheti el);
 • Információstechnológia-fejlesztés (a projekt összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el);
 • Minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése (a projekt összköltségének legfeljebb 10%-át érheti el);
 • Projekt-előkészítés: infrastrukturális beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás igénybevétele (a projekt összköltségének legfeljebb 5%-át érheti el).

 

Rendelkezésre álló forrás:

 • A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 12 milliárd Ft.
 • Jelen felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
 • A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 40-50 db.

 

A támogatás mértéke, összege:

 • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 2.500.000 Ft, maximum 500.000.000 Ft.

A projekt megvalósítási területe:

 • Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje:

 • A támogatási kérelmek benyújtása 2020. augusztus 31. 9:00-től 2021. január 28. 12:00-ig lehetséges.

 

A Felhívás elválaszthatatlan része az Általános Útmutató a Felhívásokhoz c. dokumentum (a továbbiakban: ÁÚF), amelynek hatályos verziója megtalálható a www.palyazat.gov.hu honlapon.

A Felhívás, az ÁÚF, a szakmai mellékletek és a támogatási kérelem adatlapja együttesen tartalmazzák a támogatási kérelem elkészítéséhez szükséges összes feltételt.

 

A pályázat teljes anyaga az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-127-20-magyar-multi-program-iii-a-kiemelt-nvekedsi-potencillal-br-kis-s-kzpvllalkozsok-komplex-fejlesztseinek-tmogatsa

 

A Magyar Szabványügyi Testület akkreditációja folyamatosan fenntartott az irányítási rendszerek tanúsítása területén. Az MSZT az IQNet (Nemzetközi Tanúsító Hálózat) teljes jogú tagjaként az általa tanúsított cégek számára az MSZT nemzeti címeres tanúsítványával együtt – külön díjazás és külön eljárás nélkül – a világ több mint 60 országában elismert nemzetközi IQNet-tanúsítványt is átad a sikeres tanúsítási eljárás lezárásával egy időben.
 

A hálózati struktúra egyik fontos eleme a társtanúsítási szolgáltatásnyújtás (igény esetén), az IQNet-tanúsított ügyfelek részére, külön eljárási díj ellenében. A társtanúsítás (co-certification) egy másik országbeli IQNet-tag által kiadott tanúsítvány megszerzését jelenti, amelynek alapja a tanúsított szervezet eredeti IQNet-tanúsítója által kiadott érvényes tanúsítvány. Ezt a szolgáltatást különösen azoknak a vállalatoknak ajánljuk, akik olyan külföldi országokkal állnak szervezeti vagy üzleti kapcsolatban, ahol az érintett ország tanúsítványát írják elő, vagy a szervezet kereskedelmi előnyt tud generálni abban az esetben, ha annak az országnak a tanúsítványával is rendelkezik, ahová üzleti kapcsolatai kötik.

 

Az MSZT további tanúsítási szolgáltatásairól az alábbi linken találhat információkat:

https://prod.mszt.hu/hu-hu/tanusitas/tanusitasi-szolgaltatasok

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2020. szeptember

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!