Az MSZT új ügyfele – minőségirányítási és információbiztonsági irányítási rendszer tanúsítása területén – az ACPM IT Kft. 

Az ACPM IT Kft. egy 2015-ben alapított budapesti székhelyű, de globális tevékenységet folytató tanácsadó cég. Partnereik Ausztriából, Sanghajból, Kenyából, Ruandából, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Dubaiból, Kínából és Malajziából kerülnek ki, amely országokban a cég képviseleti irodákat is fenntart, ahol azon dolgoznak, hogy nemzetközi ügyfeleiknek a legmagasabb szintű szolgáltatást tudják nyújtani az IT-tanácsadás területén. Informatikai szakértőik sokéves fejlesztői, üzemeltetési és biztonsági tapasztalatokkal, valamint hazai és nemzetközi szakértői képesítésekkel rendelkeznek.

A cég vezetősége a működés és szolgáltatásnyújtás során szolgáltatásai minőségének folyamatos fenntartását, az ügyfelek, partnerek és saját adatainak védelmét, valamint az érdekelt felek IT- és információbiztonsági elvárásainak való folyamatos megfelelést meghatározó elemként kezeli. Ennek érdekében a szervezet kiépítette az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek eleget tevő minőségirányítási rendszert (továbbiakban: MIR) és az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány követelményeinek megfelelő információbiztonsági irányítási rendszert (továbbiakban: IBIR), együttesen integrált irányítási rendszert, amelyet folyamatosan működtet és fejleszt.

Az MSZT Tanúsítási Titkársága két szakaszban, két jól felkészült auditorral végezte el az integrált irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

A MIR alkalmazási területe:

IT- és információbiztonsági tanácsadások, IT- és információbiztonsági auditok, IT-biztonsági vizsgálatok, IT- és információbiztonsági tréningek, SecureOffice- és E-Learning-szoftvermegoldások és -szolgáltatások fejlesztése, bevezetése, üzemeltetése és támogatása, Security Operation Center szolgáltatása.

Az IBIR alkalmazási területe:

A szolgáltatások nyújtása során az ügyfél-, partner-, üzleti és személyes adatok megfelelő adatvédelmének és adatbiztonságának biztosítása, a megkövetelt követelmények folyamatos betartásával.

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki: 

  • vezetői elkötelezettség;
  • informatikai szakértőik sokéves fejlesztői, üzemeltetési és biztonsági tapasztalattal, valamint hazai és nemzetközi szakértői képesítésekkel rendelkeznek;
  • a projektek dokumentáltsága és nyomonkövethetősége elektronikus formában biztosított;
  • a munkatársak teljes körének magas motiváltsági szintje;
  • a felhőtechnológia széles körű alkalmazása, így a pandémiahelyzetre történő átállás nem okozott problémát.

Az auditorok javaslata alapján 2020 augusztusában az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál az ACPM IT Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2020. évi auditjelentés
  2. A cég honlapja: https://www.acpmit.com/  
  3. A cég kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2020. szeptember

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!