VERSENYHATÁRIDŐ-HOSSZABÍTÁS!
21. JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy az év elején meghirdetett 21. JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny beadási határidejét a szervező fél (JQA japán tanúsító szervezet) a kialakult COVID–19-járványhelyzetre tekintettel meghosszabbította.

Az új beadási határidő 2021. május 31. (hétfő). A verseny témája változatlan marad.

A döntéshozatal során figyelembe vették sok olyan gyermek jelenlegi helyzetét, akik részt kívánnak venni a versenyen, de a postai korlátozások és a lezárások miatt nem tudják elküldeni műveiket.

 

A korábbi versenyfelhívás tájékoztatója:

 

A JQA japán tanúsító szervezet a svájci székhelyű Nemzetközi Tanúsító Hálózattal (IQNet) közösen – hagyományt teremtve – ebben az évben immár huszonegyedik alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyt. A verseny célja a gyermekek nevelése a környezet szeretetére és védelmére.

 

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) az IQNet teljes jogú tagszervezeteként a versenyt itthon minden évben elkötelezetten és széles körben promotálja.

 

A 2019-ben megrendezett 20. versenyre 88 országból és régióból 12984 rajz érkezett a japán Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodához, ebből 785 db Magyarországról (ezzel a 4. legtöbb rajzpályázatot benyújtott ország lettünk). A nemzetközi szekció első helyezettjei között egy 10 éves magyar kislányt is köszönthetünk. A nemzetközi szekció említésre méltó kategóriájában pedig díjazták egy 9 éves, egy 11 éves és egy 14 éves magyar kislány, valamint egy 12 éves magyar fiú rajzát is.

Az elmúlt évben megrendezett verseny nyerteseiről és a nyertes munkákról angol nyelven olvashatnak a https://childrens-drawing.com/en/index.html#latestwinner-top weboldalon.

 

Néhány fontos információ a 21. JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny részvételi feltételeiről:

 

Szervező: JQA, Japan Quality Assurance Organization

Téma: Földünk 2030-ban (Our Earth in 2030)

Felnőttként milyen természetes környezetben szeretnél élni? Nemcsak emberek élnek a Földön, hanem megosztjuk bolygónkat állatokkal, madarakkal, halakkal, rovarokkal, fákkal és növényekkel. Gondolj egy olyan Földre, ahol minden élőlény együtt él és rajzold le az elképzelésedet!

Részvételi korhatár: 7–15 éves korig.

Jelentkezési határidő: 2020. május 29. 2021. május 31. (a jelentkezési lapoknak és a rajzoknak erre a határidőre hiánytalanul be kell érkezniük az irodához).

A rajzokra vonatkozó követelmények:

Papírméret: 257 mm x 364 mm vagy ennél kisebb.

Rajz és rajzeszköz: szabadkézi rajz, amely bármilyen festékkel, pasztellkrétával stb. készülhet.

Fontos:

  • Kérjük, hogy a jelentkezési lapot angolul, lehetőleg nagy nyomtatott betűkkel töltsék ki és csatolják a rajz hátoldalához.
  • A rajzokat csak a beküldőnek szabad elkészítenie. A sajtóban már megjelent rajzokat nem fogadják el.
  • A rajzokat nem küldik vissza a feladónak.
  • A beküldött rajzok a JQA tulajdonává válnak, amely felhasználhatja azokat reklámcélokra kiadványokban vagy a honlapján.
  • Az egy iskolából beküldött rajzokat együtt, egy csomagban célszerű postázni.
  • Szöveges rajzok (pl. plakátok) nem vehetnek részt a versenyben.

 

Postázási cím: JQA International Environmental Children's Drawing Contest Office POB 264,

Kyobashi Yubinkyoku, Tokyo, 104-8691, Japan

 

A győztesek kihirdetése: 2021 augusztusában (kiírás a verseny honlapján).

 

Díjak: 48 nyertes különleges emléktárgyat kap. Minden résztvevő részvételi díjat kap. (Ezeket a tervek szerint 2021 decemberében postázzák.)

 

További információért vegyék fel a kapcsolatot a JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny Irodával (JQA International Environmental Children’s Drawing Contest Office)

Rm. 303, Sankyo Bldg., 2-7-12 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo 104-0045, JAPAN

Telefon: +81-3-3546-3631; Fax: +81-3-3543-8531; E-mail: info@childrens-drawing.com

 

 

A jelentkezési lap elérhető az alábbi linken: https://childrens-drawing.com/drawing/image/21flyerENG.pdf

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!