Sikeres okirat-megújító eljárás a Caola Zrt.-nél
– minőségirányítási rendszer tanúsítása, valamint kozmetikumok helyes gyártási gyakorlatának igazolása területén

A Caola Kozmetikai és Háztartás vegyipari Zrt. jogelődje, a Kozmetikai és Háztartás vegyipari Vállalat, 1963. július 1-én alakult. A cég 1991. december 31. óta működik részvénytársaságként. A Társaság és jogelődjeinek több mint másfélszáz éves története nemcsak a generációról generációra szálló tapasztalatot, gyakorlatot és szakmai tudást jeleníti meg, hanem a nemzetközi szintű munkamegosztásra is példát ad (pl. ODOL, LEVER, BEIERSDORF jelenléte a cég múltjában).

A Caola Zrt. kozmetikai, háztartásvegyipari készítményeket, szabadforgalmú inszekticideket gyárt és értékesít különböző kiszerelési formában. Ezen felül a szervezet tevékenységében szerepel a különböző cégek részére végzett bérmunka, valamint a saját márkás termékek előállítása is. Termékeik felhasználásához olyan szolgáltatással is rendelkezésre állnak, mint például, kívánság esetén, egyedi termékek kifejlesztése, a hozzá kapcsolódó gyártástechnológia kiválasztása.

A fentiek biztosítása céljából alkalmazzák és működtetik az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert, valamint az MSZ EN ISO 22716:2008 szabványt, mely útmutatást nyújt a kozmetikai termékekkel kapcsolatos helyes gyártási gyakorlathoz (GMP).

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága három jól felkészült auditorral végezte el az integrált irányítási rendszer okirat-megújító auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

Az irányítási rendszer alkalmazási területe:

Kozmetikai, háztartásvegyipari és biocid termékek (emulziók, folyadékok, alkoholos termékek, aeroszolok, hintőporok) fejlesztése, gyártása, kiszerelése és értékesítése.

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki: 

  • a termékgyártás folyamatának szabályozottsága, irányítása és követhetősége;
  • az alap- és csomagolóanyagok, félkész és késztermékek vizsgálati rendszerének kialakítása és működése, az eredmények elektronikus rögzítése az Oracle vállalatirányítási rendszerben;
  • a nyomonkövetési rendszer kialakítása és működése;
  • a vezetőségi átvizsgálás alapossága, részletessége.

Az auditorok javaslata alapján 2020 márciusában az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok, valamint a GMP igazoló okirat kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a Caola Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 

Források:

  1. 2020. évi auditjelentés
  2. A cég honlapja https://caola.hu/
  3. A cég kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

 

2020. május

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!