Az MSZT új ügyfele – a minőségirányítási és az információbiztonság-irányítási rendszer tanúsításának területén – a DOTO Systems Zrt.

A 2019-ben alakult DOTO Systems Zrt. a 4iG Nyrt. leányvállalataként kizárólagosan végzi a DOTO System magyarországi és európai uniós fejlesztését és értékesítését. Céljuk olyan szervezetek munkáját segíteni, amelyeknek testre szabott informatikai támogatásra van szükségük a folyamatmenedzsment és a vezetői információk biztosítása területén. A DOTO System olyan innovatív, egyedi technológiai megoldást képvisel, amely magyar és nemzetközi piaci környezetben is képes helytállni. A DOTO System felhasználható többek között a forráselosztási, a pénzkezelési, a pályáztatási, a beszerzési, a toborzási folyamatok, továbbá a kárfelmérési és a helyreállítási munkálatok teljes körű digitalizálására.

A cég vezetése elkötelezett a tevékenységének folyamatos fejlesztése és a magas színvonalú szolgáltatás nyújtása iránt, ezért döntöttek az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány szerinti integrált vállalatirányítási rendszer működtetése és tanúsíttatása mellett.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 3 felkészült auditorral végezte el 2020 februárjában a minőségirányítási és az információbiztonság-irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadásáról. Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki:

  • a vezetőség és a munkatársak elkötelezettsége;
  • a dokumentált információk kezelése (Confluence);
  • a feladatok tervezése és nyomon követése (JIRA, Mantis, PagerDuty);
  • a szoftverfejlesztési projektek teljes életciklusának megtervezése, megvalósítása és felügyelete;
  • a szoftverfejlesztési projektek IT-környezeteinek kiépítése és alkalmazása;
  • a céges kommunikáció és a projektkommunikáció (intranet fórumok);
  • a funkcionális és a nem funkcionális követelmények kezelése.

 

Az MSZT tanúsítványa mellett kiadott, nemzetközi elismerést biztosító IQNet-tanúsítványok is bizonyítják a DOTO Systems Zrt. minőségirányítás és információbiztonság iránti elkötelezettségét.

Az MSZT ezúton is gratulál a DOTO Systems Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsítási audithoz, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási és az információbiztonság-irányítási rendszerének működtetéséhez és fejlesztéséhez. Bízunk abban, hogy a tanúsítványok új üzleti lehetőségek kapuit nyitják meg a minőségre és a biztonságra kiemelt figyelmet fordító ügyfelek számára.

 

Források:

  1. DOTO Systems Zrt. kézikönyve
  2. 2020. évi auditjelentés

Az információbiztonság-irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a
kapcsolatot Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy 
Radosiczky Mártával, az MSZT Tanúsítási Titkárság tanúsítási menedzserével az alábbi elérhetőségen:

Tel: 06/1/4566-928, cert@mszt.hu

 

 

 

 

2020. március

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!