Az MSZT új ügyfele – a minőségirányítási rendszer tanúsítása területén – a CREENSOL Kft.

A CREENSOL Creative Engineering Solutions Kft.-t 2019-ben magántulajdonosok alapították. A cég elsősorban a nukleáris ipar területén működő mérőeszközök, irányítástechnikai és technológiai informatikai rendszerek, erőművi szimulátorok fejlesztésére fókuszál.

Mivel a Társaság alapítói gyakorlott szakemberek, többségük több mint 20 évet töltött már el hazai és nemzetközi szintéren nukleáris ipari rendszerekben alkalmazott termohidraulikai rendszerek kutatásával, irányítástechnikai, informatikai és szimulációs rendszerek fejlesztésével, így a minőségirányítás jelentőségét jól ismerik. Ennek megfelelően a Társaság, megalakulásával egyidőben létrehozta a minőségirányítási rendszerét.

A Magyar Szabványügyi Testület jól felkészült és kompetens auditorral folytatta le az MSZ EN ISO 9001:2015 szerinti minőségirányítási rendszer tanúsítási auditját. Az audit tapasztalatai alapján az auditjelentésben többek között az alábbi erősségeket emelték ki:

  • a vezető és a munkatársak elkötelezettsége és szakmai kompetenciája;
  • a célok és az intézkedések meghatározása;
  • a külső és a belső tényezők értékelése (SWOT, STEEPLE);
  • az ügyféligények felmérése és kezelése;
  • a projektek dokumentációjának meghatározása és kezelése.

 

A szervezet minőségirányítási rendszerének alkalmazási területe:

 

Irányítástechnikai és informatikai rendszerek műszaki és kivitelezési tervezése, fejlesztése, karbantartása; kapcsolódó szakvéleményezés, műszaki szakértői tevékenység; kapcsolódó tervezési, gyártási, kivitelezési és vizsgálati munkák irányítása.

 

Az auditor javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a tanúsítási audit kapcsán a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítvány kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a CREENSOL Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2019. évi auditjelentések
  2. a CREENSOL Kft. kézikönyve

 

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928; cert@mszt.hu

2020. január

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!