Aranyoklevél kiadása Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézménye részére

A Magyar Szabványügyi Testület aranyoklevelet adományozott Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézményének minőségirányítási rendszerével kapcsolatos elkötelezettségének elismeréseként. Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

Az aranyoklevelek adományozásával az MSZT-nek az a célja, hogy köszönetet mondjon az elkötelezett szervezeteknek és ösztönözze minden tanúsított ügyfelét arra, hogy a változó körülményekhez igazodva fokozzák az irányítási rendszerek eredményességét.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézménye 2000. február 1-től működik, jelenleg 27 telephelyen, amelyből 23 telephelyen tanúsított minőségirányítási rendszert működtet. Az Intézmény először 2001-ben tanúsíttatta minőségirányítási rendszerét a Magyar Szabványügyi Testülettel és 2019-ben immár hatodik alkalommal eredményesen megújította tanúsítványát.

Az alapellátási Intézmény működési területe: Nagykanizsa város és a közigazgatásilag hozzárendelt községek.

Az intézmény célja a város egészségügyi alapellátásának biztosítása, egészségügyi szakfeladatokon keresztül. Az ellátási terület felnőtt és gyermek lakosai részére 21 felnőtt háziorvosi, 10 házi gyermekorvosi szolgálat napi rendelési időn túli ügyelettel biztosítja az ellátást, 9 vegyes fogorvosi, 1 fogszabályozási szolgálat, röntgendiagnosztikai lehetőséggel és hétvégi ügyelettel biztosítja az egészségügyi ellátást. Az ifjúságorvosi szolgálat a védőnői szolgálat munkatársainak közreműködésével az általános és a középiskolás gyermekek preventív ellátását végzi. Az anya- és gyermekvédelmi, a gyermek- és felnőttgondozást és megelőzést végző védőnői szolgálatban 28 fő látja el a feladatot. Az alapellátási intézmény szervezésében működik az anyatejgyűjtő-állomás is.

 

A szervezet minőségpolitikájában célul tűzte ki, hogy:

  • a betegek/szolgáltatást igénybe vevők magas szintű ellátásban részesüljenek;
  • szolgáltatásaikat úgy alakítsák, hogy azok emberközpontúak legyenek, a hozzájuk forduló egyének egészségügyi problémáira megoldást adjon, elősegítse a szolgáltatást igénybe vevők egészségének mielőbbi visszaszerzését, illetve megőrzését, figyelembe véve igényeiket és elvárásaikat;
  • az ellátást az etikai normák és a betegek jogainak betartásával a legjobb szaktudás szerint végezzék;
  • a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználásával, fejlesztésével, munkamódszereik korszerűsítésével az ellátás színvonalát javítsák;
  • elősegítsék, hogy valamennyi dolgozójuk rendelkezzen széles körű szakmai ismeretekkel és szaktudásukat további képzésekkel bővítsék;
  • kiemelt figyelmet fordítsanak a betegbiztonság megteremtésére a betegek, valamint a szolgáltatást igénybe vevők elégedettségének érdekében.

 

A Társaság minőségirányítási rendszerének tanúsított alkalmazási területe:

Felnőtt háziorvosi szolgálat, gyermek háziorvosi szolgálat, védőnői szolgálat, ifjúságorvosi szolgálat, fogorvosi szolgálat és ügyelet, fogászati röntgen, fogszabályozás, anyatejgyűjtő-állomás, felnőtt és gyermek központi ügyelet.

Az MSZT ezúton is gratulál Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézménye vezetőinek és munkavállalóinak az audithoz, valamint az aranyoklevélhez, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszere működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Aranyoklevél

Források:

  1. 2019. évi auditjelentés
  2. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézményének kézikönyve

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928; cert@mszt.hu

2020. január

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!