Eredményesen zárult a nemzetközi IQNet-audit az MSZT-ben

A Magyar Szabványügyi Testület rendszertanúsításban elért nemzetközi és hazai elismertségét többek között az 1998-ban elnyert teljes jogú IQNet-tagság alapozta meg. A 33 ország 35 rendszertanúsító partnerszervezetét felölelő IQNet (Nemzetközi Tanúsítási Hálózat; The International Certification Network) számos lehetőséget teremt tagszervezetei számára, úgymint a nemzetközi szintű szakmai tapasztalatcserét, a jó tanúsítási gyakorlat partnerek közötti megosztását, a harmonizált tanúsítási eljárások alkalmazását, illetve ezek alapján az IQNet-tagok tanúsítványainak kölcsönös elismerését.

Mindazonáltal a tagsággal járó előnyök mellett szigorú kritériumoknak is meg kell felelnie minden tagszervezetnek. Az IQNet-tagok nemzetközi elvárások szerinti, a szervezet elfogadott szabályzatának megfelelő működését hároméves rendszerességgel értékeli az erre kijelölt Szakmai Értékelés és Tagság Állandó Bizottság (SCPM, The Standing Committee Peer Review and Membership).

Az MSZT soron következő IQNet-felügyelete 2019. november 18–19-én zajlott le az MSZT Tanúsítási Titkárságán.

Az auditcsoport tagjaiként a következő országok partnerszervezeteitől érkeztek értékelő auditorok:

Auditcsoport-vezető auditor: Test-St.Petersburg, Oroszország
Auditor: az IQNet ügyvezető igazgatója, Svájc

 

A kétnapos audit az auditprogram szerint angol nyelven nyílt légkörben folyt. Az értékelők nemmegfelelőséget nem tártak fel, azonban fejlesztési lehetőségeikkel hasznos, hozzáadott értéket adtak a Tanúsítási Titkárság előremutató szakmai munkájához. Az audit eredményeként az auditcsoport megerősítette az MSZT proaktív működését és javasolta az MSZT teljes jogú IQNet-tagságának további fenntartását.

 

A képen balról jobbra haladva Krantz Domokos főosztályvezető-helyettes (MSZT Szabványosítási Titkárság), mellette Pedro Alves, az IQNet ügyvezető igazgatója és auditora, középen Kéki Zsuzsanna főosztályvezető (MSZT Tanúsítási Titkárság), mellette Andrey Vinogradov auditcsoport-vezető és Szamosiné Dávid Izabella mb. főosztályvezető-helyettes (MSZT Tanúsítási Titkárság)
látható.

2019. december

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!