Aranyoklevél kiadása a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. részére a sikeres MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti megújító auditot követően

A Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatója aranyoklevelet adományozott a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. részére minőségirányítási rendszerével kapcsolatos elkötelezettségének elismeréseként. A kitüntetést azok a cégek kaphatják, amelyek irányítási rendszerüket kiválóan és eredményesen működtetik, fejlesztik és a tanúsítványukat 12 éven keresztül fenntartják a Magyar Szabványügyi Testületnél.

Az MSZT 2008 óta aranyoklevéllel ismeri el tanúsított partnerei irányítási rendszerekkel kapcsolatos elkötelezettségét. Az aranyoklevelek adományozásával nem titkolt célunk, hogy köszönetet mondjunk az elkötelezett szervezeteknek és arra ösztönözzük minden tanúsított ügyfelünket, hogy a változó körülményekhez igazodva az irányítási rendszerek eredményességét fokozzák.

A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. tevékenységére az ISO 9001 szabvány követelményein alapuló minőségirányítási rendszert működtet. A rendszer megfelelőségét a Magyar Szabványügyi Testülettel mint akkreditált tanúsító szervezettel tanúsíttatja immár 15 éve.

A KÜHNE Zrt. 1856-tól tervez, gyárt és szállít különböző ekéket, vetőgépeket és tárcsákat.

A sikerük titka az, hogy a gyár mindenkor alkalmazkodni tudott a hazai viszonyokhoz, mely a mezőgazdasági gépgyár történelme során több változáson ment keresztül.

A vállalkozás 1997 óta a Kavtex-Kühne Csoport része, ma már a gyártási portfóliójuk mintegy 80%-át az autóbuszok teszik ki a mezőgazdasági gépgyártás mellett.

 

A megújító audit tapasztalatai alapján az auditjelentésben többek között az alábbi erősségeket emelték ki:

  • innovatív készség, a gyakorlat és a műszaki elmélet szoros kapcsolata;
  • stratégiaalapú vezetés;
  • elkötelezett vezetőség;
  • rugalmasság;
  • a humán erőforrás kezelése;
  • a technológiák folyamatos fejlesztése.

Az auditorok javaslata alapján az MSZT 2019. októberben pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. kézikönyve
  2. 2019. évi auditjelentés

Aranyoklevél

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel.: 06-1-4566-928 cert@mszt.hu

2019. december

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!