Az MSZT új ügyfele – az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer tanúsítása, a HACCP- és a GMP-rendszer igazolása területén – az ARNICA Kft.

 

Az ARNICA Kft. 1991 óta működik. A vállalkozás fő tevékenysége az étrend-kiegészítő termékek fejlesztése és gyártása. Speciálisan tabletták, filmbevonatos tabletták, kemény zselatinkapszulák gyártásával és csomagolásával (fiolás és bliszteres kiszerelésben) foglalkoznak.

Tevékenységüket termékfejlesztéssel, technológiai tanácsadással kezdték, ezt követően bővítették az étrend-kiegészítő termékek gyártásával. A gyártói kapacitás növelésének érdekében 2009-ben új, modern gyártóüzembe költöztek.

A vállalat tagja a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületének (MÉKISZ), valamint az Európai Uniós jogszabályok szerint nyilvántartásba vett étrend-kiegészítő-gyártó üzem.

A szervezet célja, hogy a gyógyszeriparban szerzett tapasztalatok felhasználásával minőségi termékekkel lássák el partnereiket az étrend-kiegészítő termékek piacán.

A cég elkötelezettsége, hogy a termék-előállítás teljes folyamatában megfeleljenek az elvárt és rejtett minőségi követelményeknek, melyhez megfelelő támogatást nyújt a bevezetett és működtetett élelmiszer-biztonsági, illetve a GMP- és HACCP-rendszer. A Magyar Szabványügyi Testület a szervezet budapesti telephelyén jól felkészült és kompetens auditorral folytatta le az MSZ EN ISO 22000:2005 szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer tanúsítási és a MÉ 2-1/1969, valamint a Jó Gyártási Gyakorlatról szóló irányelv (CAC/RCP) előírásai alapján a HACCP- és GMP-rendszerek igazolási auditját.

A szervezet élelmiszer-biztonsági irányítási, illetve GMP- és HACCP-rendszerének alkalmazási területe:

Étrend-kiegészítő termékek gyártása.

Az auditor javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a tanúsítási és igazolási audit kapcsán a nemzeti MSZT-, és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok és igazoló okiratok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál az ARNICA Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási, a GMP- és a HACCP-rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2019. évi auditjelentés
  2. ARNICA Kft. honlapja http://www.arnica.hu/wordpress/
  3. ARNICA Kft. kézikönyve

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen: Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2019. augusztus

Tanúsítási szolgáltatások

Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Kapcsolat

1082 Budapest Horváth Mihály tér 1.
Telefon: (+36)-1-456-6928
E-mail: cert@mszt.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!