Sikeresen lezajlott az első  MSZ EN ISO 50001:2019 szerinti okirat-megújító eljárás a MAPEI Kft.-nél

A Mapei Kft. 1991. szeptember 1-jén jött létre a Mapei S.p.A. leányvállalataként és mára az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás legjelentősebb piaci szereplőjévé vált.

A munkájuk során elkötelezték magukat a kisebb energiafelhasználással járó technológiák alkalmazási arányának javítására, az energiafelhasználás fokozatos csökkentésére. Piaci feltételekhez igazodva, törekednek gyártástechnológiájukat energiatudatosan fejleszteni, melyekben optimalizálni tudják az erőforrások felhasználását, kiemelten kezelve az érdekelt felek elégedettségét, a reklamációmentes értékesítést. Energiafelhasználással kapcsolatos tevékenységüket az előíró követelmények szerint ellenőrzik és értékelik, figyelembe véve a nemzeti energiastratégiát és a tulajdonosi elvárásokat.

Mindezek alapján nem volt kérdés, hogy az MSZ EN ISO 50001:2019 megjelenésével az esedékes okirat-megújítás alkalmával tervezzék az átállást.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 2 felkészült auditorral végezte el az integrált irányítási rendszer (energiagazdálkodási irányítási rendszer okirat-megújító és a minőség- és környezetközpontú irányítási rendszer felügyeleti) auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT 2019 májusában pozitív döntést hozott az MSZ EN ISO 50001:2019 követelményeinek való megfelelés igazolásáról szóló nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki: 

  • az integrált irányítási rendszer jól strukturált működése;
  • vevőközpontúság, az érdekelt felek igényeinek ismerete, figyelembevétele;
  • a szervezési tábla és a posztok rendszerének kialakítása;
  • a munkatársak motiválása, sokrétű képzése;
  • az adatgyűjtés mennyisége és az elemzés rendszere;
  • a monitoringrendszer és a helyesbítő tevékenységek követése, áttekinthetősége;
  • az energiatervezés az új beruházások szempontjából.

A tevékenység alkalmazási területe:

építési vegyi anyagok: hidegburkolási és melegburkolási segédanyagok, víz-, hő-, hangszigetelő anyagok és rendszerek, beton adalékszerek, por alakú, cementalapú szárazhabarcsok és építőipari segédanyagok, betonjavító anyagok gyártása, kereskedelme, valamint műszaki szaktanácsadás.

Az MSZT ezúton is gratulál a Mapei Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsító audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06-1-4566-928 cert@mszt.hu

2019. június

Tanúsítási szolgáltatások

Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Kapcsolat

1082 Budapest Horváth Mihály tér 1.
Telefon: (+36)-1-456-6928
E-mail: cert@mszt.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!