Alumínium színpadok és -vázak tervezése és gyártása

2023. június 1-jén angol nyelven megjelent az MSZ EN 17736:2023 Szórakoztatótechnikai termékek. Műszaki előírások alumínium színpadok és színpadi vázak tervezésére és gyártására szabvány, mely a DIN 15921:2015-09 német szabvány, valamint a múltbeli tapasztalatok és kockázatelemzések alapján készült.

A dokumentum célja, hogy minimális minőségi szintet biztosítson a szórakoztatóiparban használt alumínium színpadok és -vázak tervezéséhez és gyártásához, mivel a szórakoztatótechnológia interdiszciplináris terület, sajátos technológiával és egyedi biztonsági követelményekkel.

A dokumentum nem vonatkozik az MSZ EN 12810 szabványsorozat és az MSZ EN 12811 szabványsorozat szerinti színpadi és stúdiókörnyezetben alépítményként használt állványokra, illetve az MSZ EN 13814-1 szabvány szerinti vidámparki berendezésekre.

A szabvány magyar nyelvű változatának kidolgozásához az MSZT várja azon cégek, szolgáltatók stb. jelentkezését, akik az MSZT-vel együttműködve támogatnák e szabvány magyar nyelvű kiadását. A támogatással kapcsolatban további információkért, kérjük, keressen bennünket a szabvtit@mszt.hu elérhetőségen.

 

Csík Gabriella

2023. június

Kapcsolat

Szabó József​

Kapcsolódó bizottságok

CEN/TC 433 Szórakoztatóipari technológia. Gépek, eszközök és felszerelések

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!