Szakmai fórum az antikorrupciós és visszaélés-bejelentési irányítási rendszerekről

(MSZT-székház – 2023. május 18.)

Az MSZT 2023. május 18-án szakmai fórumot szervez „ANTIKORRUPCIÓS ÉS VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI IRÁNYÍTÁSI RENDSZEREK” címen, ahol az érdeklődők részletesebben is megismerhetik a magyar nyelven 2022. decemberében megjelent MSZ ISO 37002:2022 Visszaélés-bejelentési irányítási rendszerek. Irányelvek szabványt, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó, magyar nyelven szintén elérhető MSZ ISO 37001:2019 Antikorrupciós irányítási rendszerek. Követelmények alkalmazási útmutatóval szabványt.

Az MSZT rendezésében megtartandó szakmai fórumon betekintést adunk a szabványok felépítésébe, szakmai ismertetésébe. A szabványok megismertetése által célunk, hogy a szakmai fórum résztvevői felismerjék, milyen hozzáadott értéket nyújthat számukra az MSZ ISO 37001 és az MSZ ISO 37002 bevezetése. Többek között elősegítheti a prudens vállalati működést, kezelhetővé teheti az etikátlan viselkedésből eredő üzleti és hírnévkockázatot, ösztönözheti és elősegítheti a szabálysértések bejelentését, kommunikálhatja a vállalat etikus működését a többi piaci szereplő és a saját munkavállalók felé, és biztosíthatja a korrupció következetes szankcionálását.

Ezt követően a résztvevők megismerhetik az antikorrupcióval és a visszaélés-bejelentéssel kapcsolatos szabályozások kialakulásának főbb mérföldköveit, a jelenlegi hazai és nemzetközi jogi környezetet.

Az MSZ ISO 37002 magyar nyelvű bevezetését támogató MÁV Zrt. szakemberei ismertetik a visszaélés-bejelentési irányítási rendszer gyakorlati alkalmazását a MÁV-nál. Szó lesz többek között az irányítási rendszer kialakításáról, a működési tapasztalatokról és a harmadik fél általi tanúsításról, illetve igazolásról.

 

A szakmai fórumon a következő két dokumentumról esik szó részletesebben, amelyek a résztvevők számára kedvezményesen megvásárolhatók:

MSZ ISO 37002:2022 Visszaélés-bejelentési irányítási rendszerek. Irányelvek

MSZ ISO 37001:2019 Antikorrupciós irányítási rendszerek. Követelmények alkalmazási útmutatóval

 

A szakmai fórum részletes napirendje

Jelentkezési lap a szakmai fórumhoz

Szabványmegrendelő lap

 

Antal Andrea

2023. április

Kapcsolódó bizottságok

MSZT/MCS 901 Minőségirányítás és minőségbiztosítás

ISO/TC 309 Szervezetirányítás

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!