Hatékony közösségimédia-üzenetek válság- és katasztrófakezelés során

A CEN nyilvános véleményezésre bocsátja a Guidelines for effective social media messages in crisis and disaster management (Útmutató a hatékony közösségimédia-üzenetekhez válság- és katasztrófakezelés során) munkaértekezleti megállapodást.

A dokumentum követelményeket és ajánlásokat fogalmaz meg válság- és katasztrófakezelés során a nyilvánosságnak küldött üzenetek (értesítések, figyelmeztetések) tartalmát, formáját és megfogalmazását illetően.

A CWA a Horizon 2020 STRATEGY project része, melynek célja egy páneurópai előszabványosítási keretrendszer kiépítése és megvalósítása, valamint a meglévő és jövőbeli szabványok kidolgozása, ellenőrzése és validálása a válság- és katasztrófakezelés nyolc tematikus iránya szerint. A projekt végső célja a rugalmas hozzáállás megerősítése mindenféle katasztrófával szemben, (legyen az emberi vagy természeti) biztosítva a segélynyújtók biztonságát, valamint a szabványok segítségével megerősíteni működési tevékenységüket az új generációs megoldások és eljárások alkalmazásával, hogy hatékony és megfelelő együttműködésen alapuló választ adjanak.

A dokumentum kidolgozása 2022 márciusában kezdődött, jelenleg nyilvános véleményezésre kész. A megjegyzéseket 2023. március 30-ig lehet eljuttatni az annika.almqvist@sis.se e-mail-címre az alábbi formanyomtatványt kitöltve.

A dokumentumok a linkekre kattintva tölthetők le:

 

Zajdon Anna

2023. március

Kapcsolat

Krantz Domokos​

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!