Dokumentum a kutatási-mentési műveletekről

A CEN nyilvános véleményezésre bocsátja a CWA Requirements for acquiring digital information from victims during Search and Rescue operations (A kutatási-mentési műveletek során az áldozatoktól begyűjtött digitális információk követelményei) munkaértekezleti megállapodást. A dokumentum meghatározza a digitális áldozat-nyomkövető rendszerek követelményeit a kutatási-mentési műveletek során. E műveletek érintik a biztonságot, a használhatóságot, az adatvédelmet és a rendszer kompatibilitását. A CWA a kutatási, mentési és veszélyhelyzeti választ adó berendezések gyártói és a digitális áldozat-nyomkövető rendszerek fejlesztői számára alkalmazható.

A dokumentum célja tömegbaleset esetén a (szakképzetlen és szakképzett) segítségnyújtók számára az áldozatok állapotának mielőbbi meghatározását elősegíteni, és így mielőbb a legmegfelelőbb ellátást – helyszíni egészségügyi beavatkozást vagy kórházba szállítást – biztosítani a sérülteknek.

A dokumentum kidolgozása 2022 márciusában kezdődött, jelenleg nyilvános véleményezésre kész. A megjegyzéseket 2023. március 2-ig lehet eljuttatni az annika.almqvist@sis.se e-mail-címre az alábbi formanyomtatványt kitöltve.

A dokumentumok a linkekre kattintva tölthetők le:

 

Zajdon Anna

2023. február

Kapcsolat

Krantz Domokos​

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!