Új partnerségi egyezmény az ISO és az ICC között

Új szándéknyilatkozat jött létre a szabványokban, az üzleti életben és a kereskedelemben rejlő lehetőségek kiaknázására.

A párizsi egyezmény keretében az ISO és az ICC (Nemzetközi Kereskedelmi Kamara) megállapodtak abban, hogy új együttműködési módokat tárnak fel és dolgoznak ki.

A partnerségi együttműködés mindkét fél számára jelentős előnyökkel jár. Az ICC üzleti világszervezet számára ez azt a fontos szerepet jelenti, amelyet a nemzetközi szabványok játszanak a nemzetközi kereskedelemben, valamint azt a számos megoldást is, amelyet az ISO-szabványok bármilyen méretű vállalkozás számára nyújtanak. A 130 ország több mint 45 millió vállalkozását képviselő ICC a vállalati kultúrák, ágazatok és méretek sokféleségét képviseli.

Az ISO egyik célkitűzése a partnerség létrejöttével, hogy a szabványok révén bővítse a lehetőségeket és ösztönözze a vállalkozásokat. Az ISO szándéka továbbá, hogy az együttműködés során jobban megismerje, hogyan tud megfelelni az üzleti élet és különösen a kkv-k változó igényeinek.

Az ICC párizsi központjában tartott aláírási ceremónia után az ISO főtitkára, Sergio Mujica reményét fejezte ki az új partnerség sikere iránt.

Elmondása szerint az ISO-szabványok sokféle módon támogathatják az üzleti életet. Az ICC-vel való együttműködés ösztönözheti a szabványok kidolgozásában való szélesebb körű részvételt, az ISO jobban megértheti az üzleti élet változó igényeit, és széles körben tudatosulhat az az üzenet, hogy bármilyen méretű vállalat profitálhat az ISO-szabványokból.

John Denton, az ICC főtitkára kiemelte a szabványok jelentőségét mint a kereskedelmi környezet kritikus elemeit. Véleménye szerint a termékek és szolgáltatások biztonságának és minőségének szavatolásával, a bizalom megteremtésével és a tranzakciós költségek csökkentésével elősegítik a határokon átívelő kereskedelmi folyamatokat, továbbá ösztönzik a gazdasági növekedést. Az ICC kiemelt célja szintén a magánszektor részvételének növelése a nemzetközi szabványok kidolgozásában.

Forrás: Az ISO honlapja

 

Antal Andrea Zsuzsa

2023. január

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!