Újabb magyar szakértő kapott nemzetközi elismerést

Az IEC minden évben díjazza a műszaki bizottságaiban tevékenykedő szakértők kiemelkedő munkáját. 2022-ben újabb magyar szakértő kapott IEC 1906 Award díjat.

Dr. Szedenik Norbert, a Budapesti Műszaki Egyetem docense az MSZT/MB 841 Villámvédelem műszaki bizottság elnökhelyettese hosszú évek óta részt vesz az IEC/TC 81 Villámvédelem műszaki bizottság munkájában, a nemzetközi villámvédelmi szabványok kidolgozásában. Az IEC 62305 sorozat 3. kiadásának elkészítésében is kiemelkedő szerepet vállalt a harmadik rész kiadását végző MT21 munkacsoport vezetésének elvállalásával. Az IEC/TC 81 vezetősége kiemelkedő munkájának elismeréseként IEC 1906 Award díjban részesítette. Az IEC-től kapott oklevelet és kitűzőt Pónyai György és Zerényi József adták át a Nemzeti Elektrotechnikai Bizottság 2022. évi ülésén.

Személyek balról jobbra: Nagy Gábor, a Nemzeti Elektrotechnikai Bizottság titkára, Dr. Szedenik Norbert, a Budapesti Műszaki Egyetem docense, Zerényi József, a Nemzeti Elektrotechnikai Bizottság elnöke, Pónyai György, a Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatója.

 

 

Nagy Gábor

2022. november

Kapcsolat

Nagy Gábor​

Kapcsolódó bizottságok

IEC/TC 81 Villámvédelem

MSZT/MB 841 Villámvédelem

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!