Fitneszközpontok

Az elmúlt két évben a világ más részeihez hasonlóan Európát is súlyosan érintette a Covid19. Ebben a helyzetben a szabványok hatékonynak bizonyultak olyan megoldások kidolgozásával, amelyekkel csökkenthető a világjárvány európai gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatása.

E területtel kapcsolatban a CEN kiadta legújabb műszaki specifikációját (CEN/TS 17676:2022), amely iránymutatásokat és ajánlásokat ad arra vonatkozóan, hogy egy esetleges jövőbeli járvány idején hogyan lehet majd biztonságosan üzemeltetni a fitneszközpontokat. A fejlesztés célja megoldást találni arra, hogy a fitneszklubok járvány idején is nyitva maradhassanak, de biztonságosak legyenek a használóik és a személyzetük számára.

Több európai ország saját nemzeti előírást dolgozott ki a koronavírus terjedésének megfékezésére, de a javasolt intézkedések országonként nagyon eltérőek voltak. Az üzemeltetési tapasztalatok és a koronavírus terjedésével kapcsolatos kutatások alapján az új műszaki specifikáció konkrét útmutatást ad az üzemeltetésre: többek között a beléptetésre, a higiéniai előírásokra és a szellőztetésre vonatkozóan.

E dokumentumot a CEN/TC 136/WG 2 Fitneszközpontok európai munkacsoport dolgozta ki, amelynek titkárságát jelenleg a holland nemzeti szabványügyi szervezet (NEN) látja el.

Amennyiben a dokumentum bevezetését szükségesnek tartja és/vagy támogatná, kérem, lépjen velünk kapcsolatba a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Forrás: A CEN/CENELEC honlapja

 

Csík Gabriella

2022. november

Kapcsolat

Csík Gabriella​

Kapcsolódó bizottságok

MSZT/MB 212 Játékok, sport-, szabadidő- és szórakoztató eszközök

CEN/TC 136/WG 2 Fitneszközpontok

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!